Ets aquí
Inici > General > LA PLATAFORMA DEFENSA MONT-ROIG TALLA INTERMITENTMENT LA CARRETERA T-323 A L’ALÇADA DEL MAS MIRÓ I VIVERS GASSÓ

LA PLATAFORMA DEFENSA MONT-ROIG TALLA INTERMITENTMENT LA CARRETERA T-323 A L’ALÇADA DEL MAS MIRÓ I VIVERS GASSÓ

Miquel Anguera, “Beatet”

07-12-2023

Amb el lema “Aturem els macro-projectes”, diverses entitats i plataformes del territori van tallar, intermitentment, el dimecres 6 de desembre entre les 12 i les 2 una sèrie de carreteres arreu de les nostres comarques. N’hi va haver a Belltall (la Conca, a la C-14), al Pla de Santa Maria (l’Alt Camp, a la C-37), a Maspujols (Baix Camp), a Lleida (a la Ll-11 i 3 talls més), Torroja de Segarra (L-311), Bellcaire d’Urgell (C-53), La Pobla de Segur (C-13), Roses, L’Escala, Sant Climent Sescebes (amb un incident amb 2 guàrdies civils de paisà i que els mossos no van detenir), Guissona, Copons, Calders, l’Albera i Tremp. Com poder veure, un grapat de talls en una jornada reivindicativa.

.

.

També a casa nostra, la recentment creada “Plataforma Defensa Mont-roig” que s’oposa a la implantació al nostre terme municipal de l’empresa química sud-coreana LOTTE, que fabrica làmines de coure (elecfoil), bàsiques per construir bateries per als cotxes elèctrics, va organitzar, a la carretera comarcal T-323, la que va des de Mont-roig fins a la N-340 (“la carretera de la Mar”), una sèrie de talls intermitents d’uns 10 minuts, a l’alçada de la rotonda del Mas Miró, Mas Romeu i Vivers Gassó, per conscienciar i protestar pel model energètic que les grans companyies energètiques i el govern estatal vol imposar. A més del que suara ja hem esmentat sobre la fàbrica de bateries, la PDF (Plataforma Defensa Mont-roig) hi afegeix el greu impacte de les 96 hectàrees de superfícies que caldran per instal·lar-hi les plaques solars necessàries per a aquest macro-projecte.

Segons hem pogut saber, el govern estatal l’any passat ja va aportar a l’empresa LOTTE 18 M€ i enguany en seran 49,2 M€ més, d’un pressupost total de 528,7 M€ (120,8 per a Catalunya).

Es van donar fulls informatius als cotxes que passaven per la T-323 i es va anar informant els presents a la manifestació, de les notícies que s’anaven rebent al lloc dels talls. El temps va acompanyar i no es va produir cap fet negatiu o destacable durant les 2 hores dels esmentats talls intermitents.

Una trentena de persones simpatitzants i membres de la Plataforma Defensa Mont-roig van assistir a l’esmentada jornada reivindicativa, a la carretera de Mont-roig T-323 i que es va sumar a la protesta d’arreu del Principat.

.

.

.

Una de les pancartes a la rotonda del Mas Miró

.

.

Top