Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG RECUPERA LES BALMES I LES COVES DEL REI MORO, AL BARRANC DE L’ERMITA

MONT-ROIG RECUPERA LES BALMES I LES COVES DEL REI MORO, AL BARRANC DE L’ERMITA

Miquel Anguera “Beatet”

07-06-2017

Probablement no estigui molt encertat el títol d’aquest petit article però, algun nom calia donar al petit i paradisíac espai que es troba a tocar de l’aparcament de l’Ermita. He posat balmes (o baumes) i coves perquè se n’hi troben força i també, “del rei moro”, perquè, segons la llegenda, és en aquest espai on va relliscar i caure el rei moro quan volia espoliar les joies de la Mare de Déu de la Roca fa molts i molts anys…

El passat dissabte, 3 de juny, ens vam emplaçar per anar a visitar aquesta zona tan bonica, desconeguda, recuperada i tan propera al santuari de la nostra Patrona. La Laia Marbà, jardinera i paisatgista, responsable del projecte de neteja i recuperació d’aquest espai ens va explicar el projecte i detalls d’aquests treballs.

El projecte està emmarcat en els projectes forestals que, des fa deu anys, la Diputació de Tarragona i l’Obra Social La Caixa estan duent a terme. L’Ajuntament de Mont-roig es mostrà favorable a aquest projecte presentat per la Fundació “Formació i Treball” de Sant Adrià de Besós i que té una delegació a Vila-seca. Tres són les persones que hi han treballat (més la responsable del projecte) i que es van buscar en els Serveis Socials del nostre municipi. Cal dir també, que s’han fet servir desbrossadores manuals.

El novembre passat començaren els treballs i han acabat ara al mes de maig; per tant, ha estat un projecte de sis mesos. El pressupost ha estat de 25.000,00 € i el nostre Ajuntament també hi col·labora amb un contracte menor de neteja i amb els cartells pertinents que es col·locaran en l’esmentat espai.

Hem dit que era un espai desconegut perquè, tot i ser tan proper, sempre havia estat ple de bardisses o esbarzers (bardessos a Mont-roig), matolls, brossa vegetal, herbes (fins i tot un electrodomèstic) que hauria fet impossible la possibilitat de baixar-hi i poder admirar aquesta espectacular bellesa. Lledoners, galzerans, margallons, pins, figueres de moro, i un llarg etcètera poblen aquesta superfície recuperada i obaga, tota vegada que el sol pràcticament no hi toca en tot el dia. És un espai per perdre’s-hi i passar-hi una bona estona, ja sigui de pas o bé de reflexió…

Ara només hi falten els cartells indicadors per animar els excursionistes perquè hi vagin passant i així col·laborar perquè la brossa vegetal no torni a créixer.

També es posaran cartells explicatius a l’entorn de la cova d’en Patou i de l’hort de l’Ermita amb plànol de la zona indicant les escaletes del diable, l’Areny, la cova foradada, etc. Una molt bona recuperació d’aquest preciós espai que Ressò vol aplaudir.

     

20170607 Balmes

Top