Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL MONT-ROGENC SIMÓ GRAS RESTITUEIX UN PLAFÓ DE LA FONT DE LA PLAÇA DE JOAN MIRÓ QUE FA FORÇA MESOS QUE FOU PISPAT

EL MONT-ROGENC SIMÓ GRAS RESTITUEIX UN PLAFÓ DE LA FONT DE LA PLAÇA DE JOAN MIRÓ QUE FA FORÇA MESOS QUE FOU PISPAT

Miquel Anguera, “Beatet”

09-01-2023

Poc abans de finalitzar l’exhaurit any 2022, l’artista serraller de Mont-roig, en Simó Gras i Olivé, va restituir el plafó de coure de la font de la plaça d’en Joan Miró (el de l’esquerra) que fa força mesos que algun desaprensiu va arrancar de dita font i que encara no hi havia estat reposat per ningú.

Pel que ens va explicar l’artista, els tres plafons havien estat posats a la font pel mateix Simó Gras, abans d’anar al servei militar. Per tant, parlem de finals dels anys seixanta.

Volem donar les gràcies al Simó, per haver restituït aquest plafó a la canella de l’esquerra de la font. Ara a esperar que el coure es vagi rovellant i que el plafó vagi agafant el mateix color que els altres dos i que les tres canelles de la font facin un bon conjunt, com abans.

Estaria molt bé, també, que el desguàs de la font (molt malmès pel pas dels anys) fos reparat. No oblidem que la font data de l’any 1801 i no és gens d’estranyar el seu actual estat de degradació.

Segons ens explica en Baptista Nogués i Grifoll en el llibre “Notes històriques de Mont-roig del Camp”, aquesta font rajà interinament el 17 de setembre de l’any 1800 i, definitivament, el mes de març de 1801. També direm que, en aquest mateix any, es van construir l’abeurador d’aquesta font al peu del campanar i el de les premses del poble (davant del C/ del Bisbe Macià, 41-43).

.

Desguàs de la font que cal reparar

.

Top