Ets aquí
Inici > General > Esports > CURSA DEL “PAVO”: 43 ANYS DE LA 1A EDICIÓ (ANY 1979)

CURSA DEL “PAVO”: 43 ANYS DE LA 1A EDICIÓ (ANY 1979)

Miquel Anguera, “Beatet”

04-01-2023

Un any més (post-pandèmia), la Penya Ciclista ha organitzat la Cursa del “Pavo” (hauríem de dir del gall dindi) i n’hem celebrat el 43è aniversari de la primera edició.

La primera es celebrà per Sant Esteve de l’any 1979 i aleshores el premi era un gall dindi (entre altres coses). La plaça Nova (Miramar) era el punt de trobada, sortida i arribada i estàvem creant la Penya Ciclista Mont-roig del Camp que es legalitzà el 1980 i que tants èxits va donar al poble de Mont-roig. El Xavi Florencio i Cabré va néixer, precisament, aquell dia de Sant Esteve de 1979 i arribà a ser un gran professional com son pare Josep Florencio i Tutusaus, sense oblidar els grans ciclistes que també foren el Joss i la Núria de la mateixa nissaga Florencio-Cabré.

El Josep, pare, no va parar fins aconseguir per a Mont-roig un velòdrom que, avui dia, encara és l’admiració de tots els forasters que el veuen, tot preguntant-se: com és possible que un poble com Mont-roig pugui tenir un velòdrom tan digne on s’hi han celebrat, proves de ciclisme de campionats de Tarragona, Catalunya i l’Estat espanyol?? Miguel Indurain, 5 cops guanyador del Tour de França, inaugurà el velòdrom el 1984. Quasi res!! Però això ja és història i la vida continua!!

La Cursa comptà amb la col·laboració de Cal Sendra, el Club d’Aeromodelisme de Mont-roig, l’Escola de Ciclisme, 500 Watts Cycling i l’Ajuntament de la Vila. 56 foren els participants en la cursa que tingué 4 categories (d’1 a 5 anys, de 6 a 8, de 9 a 12 i de 13 en endavant). També hi hagué una categoria vintage, amb bicis antigues i/o ciclistes disfressats. També volem destacar que el ciclista professional, Edgar Curto, també hi fou present per participar-hi.

També es disputà una breu gimcana entre els més grans per decidir la quantitat de voltes a recórrer, a l’entorn del poliesportiu municipal i els carrers adjacents (agafar una ampolla d’aigua de terra i depositar-la dreta damunt una cadira).

En fi, un any més fou un espectacle ciclista i simpàtic que cada any s’ha anat celebrant amb molt bona participació dels mont-rogencs i amb una història ja llarga del nostre patrimoni cultural i esportiu. Gràcies Penya Ciclista i Escola de Ciclisme!!   

.

.

Top