Ets aquí
Inici > General > Noticiari > X CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA DE LA M.D. DE LA ROCA

X CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA DE LA M.D. DE LA ROCA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera, “Beatet”

22-07-2016

Del 14 al 17 de juliol, ambdós inclosos, tingué lloc el X Cap de Setmana Diatònic al nostre estimat santuari. I ja és el desè! Com passa el temps !

Una trentena d’acordionistes d’arreu, van estar 4 dies seguits hostatjats a la nostra Ermita seguint un curs intensiu d’acordió diatònic, amb classes, tallers i d’altres temes relacionats amb aquest instrument tradicional tan nostrat. Els professors foren el mont-rogenc Guillem Anguera, el Xabi Aburruzaga (Euzkadi) i en David Munelly (Eire).

El curs d’acordió començà el dijous al matí i, a la nit després de sopar, els acordionistes es traslladaren a la guingueta “Xiri feliç” de la Pixerota per acompanyar, amb la seva música, els clients presents. Música molt ballable que entusiasmà. Foren molt aplaudits.

El primer acte del divendres dia 15, a l’Ermita, fou la presentació del llibre “50 partitures per a acordió diatònic, volum II” de Francesc Marimon. Parlaren en Guillem Anguera, la regidora de cultura Núria Esquius, l’autor i el director general de Cultura Popular i Patrimoni de la Generalitat, Lluís Puig. Seguidament, un concert extraordinari ofert pels professors i professionals com són: Marta Rius, Cal Betes, la Portàtil FM, Folka3s i el Guillem Anguera. El grup cambrilenc femení, Roba Estesa, féu la seva presentació. En resum, un concert d’altíssim nivell que agradà moltíssim al nombrós públic assistent, amb forts aplaudiments. Seguidament, ball folk d’acordió fins ben tard.

El dissabte, a les 7 de la tarda, els acordionistes ens oferiren una cercavila pel casc antic de Mont-roig i oferiren un petit concert a la plaça de l’Església (havien sortit de l’Era). Dit concert també agradà molt. Variat i entretingut.

Al vespre, després de sopar, projecció d’un resum dels anteriors 9 caps de setmana diatònics que portaren moltíssims records als que els hem seguit tots. Seguidament, un extraordinari i fabulós concert dels irlandesos David Munelly (diatònic) i Danny Diamond (violí) amb un ampli repertori de música celta i pròpia (entre el públic, el flamant nou director general de Turisme de la Generalitat Octavi Bono).

El diumenge al matí, excursió a l’Areny i, al migdia, concert-vermut als porxos de l’Ermita que, un cop més, entusiasmà amb aquella música fresca, alegre i captivadora. Un dinar de germanor, el cant dels Adéus i una abraçada entre tots els acordionistes van cloure aquesta 10a edició. Digníssima festa musical i turística que, ja consolidada, hauria de tenir continuïtat si es poden aconseguir més recursos. Ànims!

Aquest X Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig ha estat organitzat, un cop més, pel Guillem Anguera, Quart Minvant i l’Ass. de Veïns Muntanya Roja. No cal dir que tot això no hagués estat possible sense el recolzament i la col·laboració del nostre Ajuntament i del Patronat Mare de Déu de la Roca. També agraïm el suport de l’Espremedora, Reus digital, Xiri feliç i els benvolguts ermitans Eva i Jose.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

LLuís Puig, director general de Cultura Popular i Patrimoni de la Generalitat presentant el llibre de Francesc Marimon
LLuís Puig, director general de Cultura Popular i Patrimoni de la Generalitat presentant el llibre de Francesc Marimon

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

El més jove dels acordionistes, l'Eudald, tocant amb el seu pare, el Guillem Anguera
El més jove dels acordionistes, l’Eudald, tocant amb el seu pare, el Guillem Anguera

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els musics irlandesos Danny Diamond (violí) i David Munelly (diatònic), durant el concert
Els musics irlandesos Danny Diamond (violí) i David Munelly (diatònic), durant el concert

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els acordionistes Xavi Aburruzaga i Guillem Anguera tocant al concert-vermut
Els acordionistes Xavi Aburruzaga i Guillem Anguera tocant al concert-vermut

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top