Ets aquí
Inici > General > Història > RACÓ HISTÒRIC DE MONS RUBEUS: LA RONDALLA FENT CAMÍ, COM A ESCOLA M.D. DE LA ROCA, GUANYA EL CONCURS DE MÚSICA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA AL “X TORNEO NACIONAL RADIO ESCOLAR “. ANY 1978

RACÓ HISTÒRIC DE MONS RUBEUS: LA RONDALLA FENT CAMÍ, COM A ESCOLA M.D. DE LA ROCA, GUANYA EL CONCURS DE MÚSICA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA AL “X TORNEO NACIONAL RADIO ESCOLAR “. ANY 1978

Miquel Anguera, “Beatet”

30-01-2019

Pels volts de Nadal del 1977, l’Escola Mare de Déu de la Roca va rebre una circular del Ministerio de Educación y Ciencia, convidant totes les escoles de l’Estat al concurs de música escolar que anualment es celebrava (alumnes d’EGB) i organitzada per RTVE (la ràdio televisió estatal). Hi havia 3 especialitats: cant, grups musicals i teatre. La direcció de l’Escola de Mont-roig ens va preguntar si hi volíem participar. La Rondalla “Fent Camí”, acabada de néixer, vam dir que sí i l’Escola ens va apuntar en la categoria de grup musical (màxim deu membres).

Vam enregistrar una cinta casset i la vam enviar a RNE, a Tarragona. Les cançons enregistrades foren: Marxa d’en Narcís (composta per mi, per cert), Carrascosa (de tuna), Tot ho deia (popular catalana) i La vall del riu Vermell (negroespiritual). Van passar les setmanes i mesos sense que ningú ens digués res, però vet aquí que al març vam rebre la notificació de Madrid dient-nos que havíem estat seleccionats entre tots els que s`hi havia presentat, per representar la província de Tarragona al concurs estatal.

Després de la gran alegria i sorpresa per la notícia, el dijous 16 de març vam anar a Ràdio Tarragona, per enregistrar (ara sí, amb un bon equip de música) les 4 cançons esmentades i enviar-les a Madrid a RTVE, per si sonava la flauta, de casualitat.

No va poder ser, però la il·lusió d’aquella canalla i la meva pròpia fou tan gran que, passats ja pràcticament 41 anys, resta encara gravat a la nostra memòria aquella efemèride i podem dir encara, amb molt d’orgull, que la Rondalla Fent Camí, sota el nom de l’Escola M.de D. De la Roca,  vam ser escollits per representar les comarques de Tarragona, entre una munió d’escoles que s’havien presentat a l’esmentat concurs. Potser molta gent no ho recordarà, però tots els membres de la Rondalla Fent Camí, evidentment, sí (excepte l’estimat Jordi Rom i Sedó, ja traspassat).  

Top