Ets aquí
Inici > General > Esports > XLII EDICIÓ DE LA CURSA DEL “PAVO” DE CICLISME. SANT ESTEVE

XLII EDICIÓ DE LA CURSA DEL “PAVO” DE CICLISME. SANT ESTEVE

Redacció

13-01-2022

Organitzat un altre cop per l’Escola de Ciclisme de Mont-roig, el dia de Sant Esteve fou testimoni d’una altra edició de la popular cursa ciclista, anomenada del “Pavo” (que en català normatiu en diríem del gall dindi). Quan fou instaurada l’any 1979 per la Penya Ciclista de Mont-roig, i durant molts i molts anys, dita cursa començava i s’acabava a la plaça de Miramar (més coneguda com plaça Nova). L’any passat no es va poder celebrar per culpa de la maleïda covid-19. Inicialment els premis eren un gall dindi, o titot… i se’n digué popularment “pavo”.

Actualment i amb la nova remodelació i reforma de la plaça de Miramar i dels tres carrers adjacents (Riba i Mestre, del Sol i de la Pobla d’en Taudell), ja no és possible competir-hi i per això la cursa ara comença i s’acaba davant del poliesportiu municipal al carrer de l’abat Aureli Maria Escarré i carrers del seu entorn.

La inscripció prèvia costava 4 euros i el dia de Sant Esteve, poc abans de començar la cursa, se’n pagaven 5.

Enguany, encara amb la pandèmia i sense córrer la cursa dels més petits només es va dur a terme la cursa popular oberta i hi hagué menys concursants que d’altres anys, molt comprensiblement.

El més important és que enguany s’ha pogut tornar a celebrar aquest popular i vella cursa i això ja és d’agrair, tot aplaudint l’Escola de Ciclisme de Mont-roig, la botiga de bicicletes i esports 500 Watts Cycling, com també a l’estanc Roigé i la col·laboració de Cal Sendra. El bon temps acompanyà, això sí. I fins l’any que ve!!

Imatge de la “Cursa del Pavo” 2020
Top