Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > CARTA A LA MARIA DEL CARME ALDABÓ I SORIANO

CARTA A LA MARIA DEL CARME ALDABÓ I SORIANO

Maria Pilar Just i Alsina

24-01-2019

Estimada M. del Carme,

Tan fàcil que sempre m’ha estat parlar amb tu de qualsevol cosa, i en canvi avui, és molt diferent, perquè t’he de dir adéu i això em costa molt i no sé pas com fer-ho. Abans vull dir-te que, per mi, has estat una persona que ha passat per la meva vida i també pel poble de Mont-roig, sense fer soroll, molt discretament, però sempre ajudant amb tot el que has pogut.

Tu, M. del Carme, vas ser una de les promotores de la coral Sant Miquel, juntament amb la M. del Carme Matas. Quantes vegades vas dir-li al Miquel, amb el somriure als llavis “…si no fas una coral, jo no et votaré…”. Sempre has col•laborat amb les coses del poble. Recordes quantes vegades has estat de la Junta de la Unió de Dones, junt amb la teva germana, d’altres companyes i  la Maria Ventura que tant i tant ens feia riure? També vas ser de la Junta de l’Associació de Veïns Muntanya Roja, plena d’il•lusió, preparant els Aplecs de Sardanes, repartint la revista Ressò Mont-rogenc, cada trimestre, col•laborant durant molts anys amb la Rua de Carnaval, el grup de Puntaires, la Coral Sant Miquel, la Lluita contra el càncer, el Club de Lectura i amb tantes i tantes coses…

Encara que tu no ho creguis i no ho sàpigues, has deixat petjada en aquest poble i ara, que comences aquest llarg camí, només se m’acudeixen les paraules d’en Lluís Llach:       

“… i si l’atzar et porta lluny, que els deus et guardin el camí, que t’acompanyin els ocells i t’acaronin els estels…”

I quan arribis dalt la carena, de ben segur que la reconeixeràs per l’olor de la ginesta florida i, tot mirant l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, allà segur que trobaràs els teus éssers estimats, esperant-te. I entre ells, la Maria Ventura que s’agafarà, un cop més, del teu braç i et dirà: “ Maria del Carme, sé un acudit nou, vols que te l’expliqui?”.

                                         M. Pilar Just i Alsina,      Mont-roig,  22-01-2019

(Carta llegida per la Montserrat Solé a l’església parroquial el 22 de gener de 2019, en els funerals per la M. del Carme Aldabó, traspassada ahir, 21 de gener).

Top