Ets aquí
Inici > General > Història > PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “MONT-ROIG: ESBERLES D’UN MOSAIC ESBOCINAT”

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “MONT-ROIG: ESBERLES D’UN MOSAIC ESBOCINAT”

Redacció

03-07-2019

El divendres 12 de juliol a les 20,30 h, al Bar Martí, es farà la presentació del llibre “Mont-roig: esberles d’un mosaic esbocinat” de Martí Rom. Aquest llibre es publica amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Muntanya Roja.

A la contraportada s’hi diu:

“Aquest llibre és fruit de les meves col·laboracions -durant trenta-tres anys-, a la revista Ressò mont-rogenc. Des de 1985. Hi ha un bon grapat de textos sobre Mont-roig i fets rellevants de la seva història del segle XIX i XX. He deixat a banda els textos mironians… En aquest llibre hi ha un apropament a la història de Mont-roig com quan es descobreix un jaciment arqueològic. A mida que s’hi treballa, van apareixent diversos elements a estudiar. Possiblement el pas del temps s’ha endut alguns components, o potser estan en una capa inferior encara per analitzar. La seva lectura ens aporta trossos, fragments valuosos d’aquest mosaic que és la història de Mont-roig. Són “esberles d’un mosaic esbocinat”.

Anteriorment, Martí Rom ja havia publicat diversos llibres sobre Mont-roig: “El Centre Obrer de Mont-roig del Camp (1911-1925)” de Francesc Rom Serra i Martí Rom (Cossetània Edicions, 2003), “Barraques de pedra seca a Mont-roig del Camp” d’Esther Bargalló i Martí Rom (Editorial Cossetània, 2007), “Guspires (de la història de Mont-roig)” de Francesc Rom Serra i Martí Rom (Edicions Marré / Associació de Veïns Muntanya Roja, 2010), “Joan Miró i Mont-roig: pal de ballarí (1911-1929)” de Martí Rom (Arola Editors, 2012) i “Joan Miró i Mont-roig: el xiscle de l‘oreneta (1930-1983)” de Martí Rom (Arola Editors, 2018).

També d’altres trenta llibres, amb J. M. García Ferrer, dedicats a personatges de la cultura catalana: Pere Portabella, Català-Roca, Joan Perucho, Josep Palau i Fabre, Joan Guinjoan, Ricard Salvat, Joan Margarit… Veure: https://martirom.cat/llibres/

Top