Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > PLE ORDINARI DEL 12 DE JULIOL DE 2017. RECONEIXEMENT PER JUBILACIÓ

PLE ORDINARI DEL 12 DE JULIOL DE 2017. RECONEIXEMENT PER JUBILACIÓ

Miquel Anguera, “Beatet”

18-07-2017

(Excusà la seva assistència la regidora Imma Margalef)

1.- S’aprova l’acta del dia 14 de juny per unanimitat.

2.- Es dona compte dels decrets d’alcaldia del número 896 al 1087 de 2017.

3.- S’acorda, per unanimitat, les festes locals per al proper 2018. A Mont-roig, seran els dies 8 i 29 de setembre (Mare de Déu de la Roca i Sant Miquel, respectivament, essent dissabte ambdós) havent-se consultat l’Associació d’Empresaris i Comerciants. A Miami, seran els dies 19 de març (Sant Josep, dilluns) i 25 de juliol (Sant Jaume, dimecres).

4.- S’aprova la rectificació de la sol·licitud d’assignació de fons al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per a les obres del Club de Mar de Miami (es refereix a la 2a fase: adequació de l’entorn, connexió vianants i accés a la platja). Ja passà pel darrer plenari, però, havent observat errades en l’import i el sumatori es torna a passar en aquest ple. S’aprova amb l’abstenció de la Fic (1 vot) i els vots negatius de PDeCat (3) i 12 a favor.

5.- Declarar disponible la partida d’increment de despesa de personal (capítol 1) prevista en la llei 3/2017 declarada indisponible i poder demanar així informe jurídic a la Generalitat i al Ministeri. ERC s’absté (2 vots) i els altres a favor (14). Es convocaran oposicions al segon semestre d’enguany. És un punt que s’allargà força per la seva complexitat amb intervencions de tots els grups.

6.- S’aprova la plantilla de personal de l’Ajuntament de 2017 (hi haurà 12 auxiliars administratius més, total 26). ERC s’absté en la votació (2) i els altres 14 a favor.

7.- No hi ha afers sobrevinguts.

8.- Mocions. ERC en presenta una sobre la llei de transparència i demana de penjar al web municipal les agendes dels regidors de l’equip de govern i dels càrrecs de confiança. L’equip de govern demana de retirar dita moció, per consensuar el contingut que veu una mica complex per informar la ciutadania. No s’aprova la moció. A favor FIC, C’s, PDeCat i ERC (1+1+3+2= 7 vots). En contra l’equip de govern, 9 vots.

El grup de PDeCat en presenta una altra a favor dels esports a l’aire lliure, potenciant-los, amb nous espais, als parcs, habilitant materials, fer-ne difusió, etc. L’equip de govern respon que al PAM ja es demanava i el PDeCat que voldria que fos prioritari… No s’aprova amb els vots a favor de tota l’oposició (7) i 9 vots en contra de l’equip de govern.

9.- Precs i preguntes. C’s demana senyals de “cedir el pas” en les 2 rotondes de Costa Zèfir i Casalot perquè són perilloses. Se’l contesta que s’està mirant i que dites rotondes depenen del Ministeri i no de l’Ajuntament. També pregunta pel projecte de les cales que encara no està acabat, falten senyals en vertical, tanques de fusta, etc.

ERC pregunta al regidor Gairal per la depuradora dels Set Ponts que desguassa al barranc, s’inunda i molesta. També pregunta pel contracte amb l’Escurçó (el regidor Gallardo diu que es penjarà al web però que el poden veure quan vulguin) i quan s’arranjarà el camí de les Noies. El regidor contesta que en acabar l’estiu i fins al desembre i també que a l’agost tindrà una reunió amb la Unió de Pagesos i amb veïns agricultors. El regidor Gallardo respon a la pregunta del moobing a la Policia Local dient que hi ha un expedient contradictori i que el responsable de la investigació és un comandament de la policia de Sta. Coloma de Gramenet. També es comenta la modificació de l’ordenança municipal número 9 sobre Urbanisme i Serveis i que la 10 es tractarà a l’octubre.

PDeCat pregunta sobre els tràmits a Madrid perquè la N-340 sigui municipal. Esperen resposta. També pregunten sobre els problemes a les platges de l’any passat (manca de para-sols, d’aigua, etc.) Se’ls respon que són denúncies d’un socorrista acomiadat per negligència. Es comenta que els treballs de gespa als camps de futbol ja han començat i que s’acabaran en 2 o 3 mesos, també es diu que sí que hi ha clàusula de penalització per incompliment de terminis en els treballs i que la bandera blava no consta al web municipal. El PDeCat també critica que les excursions pel Mont-roig medieval (sic) (costen 5 €) i no especifiquen què s’hi dona. També es critica el poc suport a les entitats locals i es posa d’exemple no haver pogut usar el poliesportiu en les passades festes del Barri de Baix, quan, durant el sopar del dissabte dia 8 un fort ruixat va fer abandonar les taules i hom no es pogué aixoplugar al poliesportiu. També es criticà que a l’estiu passat algunes dutxes de les platges no estaven en condicions (de 4 aixetes només una funcionava) i se’ls respon que hi havia 4 dutxes noves a les nostres platges. També es preguntà al regidor Redondo sobre activitats gratuïtes a Miami i no pas a Mont-roig. Se’ls explica la diferència entre activitats organitzades per l’Àrea d’Esports  (aquestes es paguen) i les activitats gratuïtes a les platges. Per acabar, es preguntà sobre la informació del procés participatiu de la plaça de Miramar i es contestà que ja estava penjat al web municipal. Ara els tècnics ja podran tenir en compte les opinions recollides quan redactin el futur projecte de dita plaça.

La sessió del plenari s’aixecà a les 15:25.

 

RECONEIXEMENT PER JUBILACIÓ  DEL MANUEL SERRANO I SÀNCHEZ

Poc abans de la sessió del plenari tingué lloc el reconeixement, per jubilació, de l’esmentat Manuel, a la sala d’exposicions Jacint Salvadó (“Cintu Quadrus”) de la Casa de Cultura. El Sr. Alcalde prengué la paraula per agrair a l’ex-empleat el temps de dedicació al servei de l’Ajuntament i li feu donació d’un exemplar del periòdic de La Vanguardia, corresponent a la seva data de naixement. Un petit piscolabis clogué l’acte de comiat.

20170718 Ple

Top