Ets aquí
Inici > General > Noticiari > XI CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA M.D. DE LA ROCA

XI CAP DE SETMANA DIATÒNIC A L’ERMITA M.D. DE LA ROCA

Redacció

19-07-2017

El proppassat cap de setmana, del 13 al 16, es va celebrar l’XI Cap de Setmana Diatònic a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Tot un referent, i únic, a les comarques meridionals del Principat.

Sota la direcció del mont-rogenc Guillem Anguera, l’organització anà a càrrec de l’Associació de Veïns Muntanya Roja i Quart Minvant, amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Mont-roig, Patronat Mare de Déu de la Roca i l’Espremedora.

El Cap de Setmana va començar el passat dijous amb els tallers i classes per a la vintena d’alumnes inscrits d’arreu i durà fins al diumenge inclòs. Al vespre es van desplaçar a la guingueta Mistral, de la nostra platja, per compartir un parell d’hores la seva música i bon humor amb amics i clients.

El divendres a la nit tingué lloc la presentació del nou CD del músic mont-rogenc, “14 km”, amb la plaça de l’Ermita a vessar i un gran ambient del públic. El CD agradà molt, per la coneixença del seu autor i el caire intimista, vital i alegre de la seva música. Cal remarcar l’altíssim nivell dels seus companys músics que, juntament amb l’autor, van haver d’oferir, acabat el concert, diversos “bis” donats els insistents aplaudiments del públic perquè continuessin tocant. La vetllada va acabar, com cada any, amb un improvisat ball folk, amb la música del mateix Guillem, els alumnes del curs d’acordió i la improvisada ajuda dels germans Artur i Bitocas Fernandes, que havien de tocar l’endemà dissabte.

El dissabte, a les 7 de la tarda, a la plaça de l’Església, hi hagué una bona hora de música d’acordió amb els alumnes del curset i d’altres de ben menuts, vinguts expressament per mostrar la seva progressió i que van fer gaudir, d’allò més, el públic assistent que s’asseia a la magnífica escalinata i a l’ombra de la “Catedral del Baix Camp”. A la nit, a /2/4 d’11, foren els germans Artur i Bitocas Fernandes (vinguts d’Águeda, Portugal) que ens van mostrar un ampli repertori de música d’arrel lusitana, amb una extraordinària qualitat i originalitat. Foren molt aplaudits per un públic entregat i que, novament, van omplir totalment la plaça de l’Ermita.

L’endemà diumenge al matí, una bona excursió pedestre a l’Areny, cova d’en Patou, camí dels Carlins i barranc de la relliscada del rei moro per fer gana i gaudir d’un bon concert vermut als porxos de l’Ermita. Després d’un reconfortant dinar hom posà punt i final a l’XI Cap de Setmana Diatònic.

Novament cal dir que fou un èxit d’organització, de públic, i de qualitat musical. Molts assistents  en diversos (o tots) els Caps de Setmana asseguraven que, sens dubte, enguany havia estat el millor de tots. Guillem, malgrat tot, endavant amb els Caps de Setmana Diatònics !

20170719 XI Cap de Setmana Diatònic

Top