Ets aquí
Inici > General > Noticiari > UN ALTRE ANY EL CARNAVAL OMPLE DE MÚSICA I GATZARA ELS NOSTRES CARRERS

UN ALTRE ANY EL CARNAVAL OMPLE DE MÚSICA I GATZARA ELS NOSTRES CARRERS

Miquel Anguera, “Beatet”

20-02-2024

Novament ha arribat el Carnaval als nostres carrers i toca gaudir-lo abans de la Quaresma amb allò de: “Memento homo quia pulvus es… “. El menjablanc ja va fer aparició el Dijous Gras, de tants records, com la font de la Ranclaver, la Mina de les Nines… Recordo que el Carnaval es va recuperar, a Mont-roig, en democràcia, l’any 1980 i aquell dia va ploviscar. Com si fos ara…

Tornant a l’actualitat, direm que la festa començà el divendres, quan l’Ajuntament havia programat la primera activitat amb el “ball de parelles” al poliesportiu municipal amb l’orquestra EbreBand. Força gent. L’endemà dissabte, dia 10, a la tarda la mainada i a la nit els grans, les pertinents rues amb carrosses i comparses i el concurs per premiar els guanyadors. Dies abans del dissabte, ja es van veure, en alguns magatzems, febrils treballs (al vespre i la nit) per tenir-ho tot a punt.

El concurs de carrosses tenia els següents premis: 1r: 300€, el 2n: 200€ i el 3r: 100€. Les comparses: 1r premi: 250€, el 2n: 150€ i el 3r: 50€. Tot ajuda.

El concurs de carrosses acabà així: 1r premi: Quinta 2020, 2n: Kina Kolla!, 3r: Escapalics. Les comparses: 1r premi: Colla Jove, 2n: Desequilibrats/des, 3r: Los/las Espínolas. A Miami els guanyadors foren: Carrosses: 1r: Los Wonkitos, 2n: Colla Benavinguda i 3r: Circo Cristo y Rey. Carrosses: 1r: United Family, 2n: Los Fiesteros i 3r: Colla Xerinola. L’enhorabona als guanyadors i, sobretot, als participants!!

La rua, començà a partir de les 10 de la nit per l’av. de Catalunya, carrer de Vinyols, av. de Reus, carrer d’A. Sardà, Indústria i Aureli M. Escarré i fins al poliesportiu, amb l’habitual animació, lectura del manifest del rei Carnestoltes (quintos 2024) i lliurament dels premis del concurs de disfresses i música amb DJs. Es posà fi al Carnaval, el dimarts dia 13, amb una sardinada popular a l’aparcament de la Casa de Cultura. La Quaresma ha arribat i tothom a fer bondat!!

.

.

Els petits al carrer de Vinyols

.

.

Top