Ets aquí
Inici > General > Noticiari > NOVAMENT GRAN ÈXIT DEL GRUP DE TEATRE “ELS XUTS” AMB EL BALL DE DAMES I VELLS

NOVAMENT GRAN ÈXIT DEL GRUP DE TEATRE “ELS XUTS” AMB EL BALL DE DAMES I VELLS

Miquel Anguera, “Beatet”

11-10-2022

Un any més, gran èxit de públic en la representació del Ball de Dames i Vells d’enguany, a càrrec del Grup de Teatre Els Xuts, dins del marc de la Festa Major de Sant Miquel (creiem que més de 600 persones l’hauran vist).

És una de les activitats, dins del programa de la festa, que atrau més públic mont-rogenc, sens dubte. No solament a Mont-roig sinó arreu s’està estenent i/o recuperant aquest ball parlat tan popular, especialment a Tarragona, Reus, Valls, també a Montbrió, Alcover i un llarg etcètera.

A part del gran èxit dels Xuts amb els seus versots satírics, punyents, àcids, irreverents, satírics, corrosius i tot el que vulgueu, criticant tot bitxo vivent de la política local, nacional i estatal, església, societat i el que faci falta, valorem molt que s’hagi portat al casc antic del poble (deixant l’ampli parc), tota vegada que el nucli antic ha anat perdent, amb el temps, un tros de la seva ànima i portar activitats com el Ball de Dames i Vells, festes de Barri, gegants, processons, etc. creiem que és molt bona tasca de recuperació (quantes botigues resten al cas antic??). La placeta del tambor al carrer d’Amunt, l’antiga presó i la plaça de Joan Miró són tres espais esplèndids per portar aquest espectacle (hauríem de mirar d’arranjar el tema de la sonorització, perquè es perden moltes paraules) i si, a més, hi sumem la mala educació d’algunes persones del públic, doncs… això: un bon espectacle s’ha de potenciar costi el que costi.

Doncs, deixeu-nos felicitar a tots els que fan possible aquest ball parlat que arrenca després de l’Edat Mitjana, pel seu enginy, hores esmerçades, sense oblidar gens la Kobla d’en Taudell, part també molt important de l’espectacle, amb la seva música, bonica, senzilla i encomanadissa que és el que cal.

Ara a esperar els versots en format paper per poder-los adquirir, perquè són i seran part de la nostra història. Gràcies Xuts i Kobla d’en Taudell !!

.

.

Top