Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG CELEBRA EL 5È ANIVERSARI DEL REFERÈNDUM DE L’1-O

MONT-ROIG CELEBRA EL 5È ANIVERSARI DEL REFERÈNDUM DE L’1-O

Miquel Anguera, “Beatet”

07-10-2022

Malgrat estar de Festa Major i en l’antic “dia del gos” (abans en dèiem del 3r i darrer dia de la Festa Major, enguany, però, restava un dia), vora 70 persones ens vam trobar el dissabte primer d’octubre, a la porta de l’Institut Antoni Ballester, mentre que a Barcelona un altre grup de mont-rogenques commemoraren també el referèndum de l’ 1-O de 2017, tot recordant que un tal M. Rajoy (?) havia dit que “no habrá referèndum en Cataluña”.

Per les xarxes socials la gent ens havíem auto-convocat a les 7 del vespre i els primers a anunciar-ho havíem estat les Àvies i Avis de Mont-roig, per la Llibertat – Taca d’Oli-.

L’acte fou curt i emotiu tot recordant la increïble violència de la guàrdia civil, a partir de ¾ de 5 de la tarda d’aquell inoblidable Primer d’Octubre, quan una gran gernació amb molta satisfacció, alegria, esperança i por, alhora, es van apoderar de més de 500 mont-rogencs/ques (i  més de 2.300.000 a tot el País) que van votar en aquell històric referèndum.

Per recordar aquell històric dia, de fa 5 anys, es va llegir un manifest adient al tema de la trobada i després l’acte es va cloure amb el cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, i amb crits d’Independència. Tenim pressa!!

.

.

Top