Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG TORNA A BARCELONA ALTRE COP, ARA PER DEMANAR L’ALLIBERAMENT DELS 10 PRESOS POLÍTICS

MONT-ROIG TORNA A BARCELONA ALTRE COP, ARA PER DEMANAR L’ALLIBERAMENT DELS 10 PRESOS POLÍTICS

Miquel Anguera, “Beatet”

14-11-2017

Altre cop, Mont-roig s’ha volgut sumar a la denúncia contra l’estat espanyol. Aquest cop per mantenir presos polítics engarjolats. Els presidents de l’ANC i Òmnium des del 16 d’octubre i el vicepresident de la Generalitat i 7 consellers/eres més, des del 2 del present novembre. I a l’exili de Brussel·les, el president Puigdemont i 4 consellers/eres. El seu delicte? Treballar pel mandat rebut del poble el 27S de 2015! Quina vergonya!

A més, volem deixar ben clar la diferència de criteri entre el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional (antic tribunal d’ordre públic franquista, TOP). Algú em podria explicar per què a Bèlgica no s’ha empresonat el president Puigdemont i els seus consellers/eres i en canvi aquí sí? Qui tria els jutges a Bèlgica i a Espanya? Aquí els posen el PP i el PSOE i a Bèlgica hi ha separació de poders i són totalment independents dels partits polítics. Interessant diferència, oi?

Tot això, i més, provoca que sense descans ni treva la gent ens mobilitzem per donar resposta a les crides en favor de la llibertat, la justícia i la democràcia que la Taula per la Democràcia, l’ANC, Òmnium o qualsevol altra entitat faci en favor dels presos, de la democràcia i de la justícia. Un Borbó no va dir un cop que la justícia era per a tothom igual? Parlem d’una tal Cristina? Parlem d’un tal Urdangarín? Parlem d’Ignacio González? Parlem de la trama Gürtel? Parlem dels imputats que té el PP per tot el territori? Aquests senyors del PP, amb centenars d’imputats per corrupció ens han de parlar de democràcia i del compliment de les lleis? Fins quan?

Doncs bé, donant resposta a totes aquestes coses i més, Mont-roig va omplir dos autocars amb un total de 142 persones per anar a la Ciutat Comtal i sumar-se a les desenes de milers de catalans que van omplir el carrer Marina i adjacents de Barcelona (750.000, segons la guàrdia urbana i més d’1.500.000 segons altres fonts). D’altres mont-rogencs ens consta que hi van anar en cotxes particulars per poder tornar més aviat. Un autocar amb destinació a Riudecanyes va sofrir un petit accident sense massa rellevància i amb 5 ferits lleus. Una altra mostra de civisme del poble de Catalunya amb tantíssima gent als carrers i ni un sol paper per terra. Potser sí que som diferents.

20171114 Manifestació alliberament presos polítics

Top