Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG REP LA FLAMA DEL CANIGÓ -PER 49A VEGADA SEGUIDA-, GRÀCIES A L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MUNTANYA ROJA I EL CE L’ARENY

MONT-ROIG REP LA FLAMA DEL CANIGÓ -PER 49A VEGADA SEGUIDA-, GRÀCIES A L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MUNTANYA ROJA I EL CE L’ARENY

Miquel Anguera, “Beatet”

05-07-2023

Un any més, l’AVMR (Associació de Veïns Muntanya Roja) i el CE l’Areny han fet arribar a la pista d’estiu de Mont-roig la Flama del Canigó, acompanyats de la Pubilla i l’Hereu i també l’infantil 2023 (M. del Mar Borràs, Biel Timoneda i Adrià Punyet, respectivament). Prèviament es va anar a Reus, a la plaça de la Llibertat, on el Patronat Sardanista de Reus i Òmnium Cultural esperaven tots els pobles que es desplaçaven per recollir la Flama i portar-la als seus respectius pobles i urbanitzacions. Cal dir que una bona colla de familiars i amics de Mont-roig també ens van voler acompanyar a Reus.

Amb molt d’orgull vam poder escoltar pels altaveus de la plaça de la Llibertat que era la 49a vegada que l’AVMR de Mont-roig anava a Reus a recollir la Flama del Canigó. Per tant, l’any que ve, si Déu vol: CINQUANTA!! Quin orgull!! Quina satisfacció!!

De tornada cap a casa, el Foc del Canigó s’aturà a Montbrió (a l’antiga bàscula), on membres del CE l’Areny van anar corrent fins als Set Ponts, on s’hi feu reagrupament i es continuà corrent fins davant del K1.

Allí, les regidores de Festes i Cultura Marimar Urisel i la d’Acció Social i Habitatge, Francis Ortiz van rebre la Flama del Canigó i van acompanyar les pubilles fins a la pista d’estiu – amb la música dels Grallers de Mont-roig-, on es llegí el manifest de Sant Joan (Pubilla i Hereu), prèvia benvinguda d’ambdues regidores, als assistents.

Acabada la lectura del Manifest, es va sortir fins a tocar del Centre de Dia, on el Biel (Hereu) prengué foc al gruixut aplec de fustes, cartrons i estris que havia estat preparat, molt generosament, per la brigada de Nostreserveis. Els Grallers de Mont-roig van tocar unes quantes peces per amenitzar l’acte. Tothom es retirà enrere vista l’enorme xardor de la foguera. Uns quants petards i coets s’anaven sentint, sincopadament, tot i que cal dir que fa uns anys se’n sentien molts més. Crisi? Quina crisi?

Després, sopar de carmanyola, repartiment de coca de Sant Joan per part de l’Ajuntament i posterior ball popular amb els Crabtones que fan moltes versions musicals. També direm que els Kintus/tes 2023 van oferir servei de bar a la pista d’estiu.

Un any més, una magnífica festa popular. Visca la Flama del Canigó i Visca la Festa Nacional dels Països Catalans!!

.

.

.

.

.

.

Top