Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LES DONES

MONT-ROIG CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LES DONES

Redacció

12-03-2019

Enguany, la celebració del Dia Mundial de les Dones ha tingut, arreu, un creixement ostensible. La vaga ha estat força seguida i les manifestacions i mobilitzacions de tota la jornada del passat divendres, dia 8,  han estat secundades massivament, amb un caire, sobretot, de lluita social. Potser ja serà hora que les desigualtats i discriminació de les dones en l’àmbit laboral, familiar i social deixin pas a una major equiparació entre dones i homes, com a persones que som tots.

A Mont-roig, unes dotzenes de mont-rogenques i mont-rogencs es van reunir a l’aparcament de la Casa de la Vila per reivindicar aquesta pregona igualtat que, dissortadament, encara està sent una utopia. Els fets així ho ratifiquen.

Els partits polítics només estan pensant en les properes eleccions generals, municipals i al parlament europeu. Només…

Molt ambigua, per no dir patètica, ha estat la postura de la direcció de partits com PP, Cs i Vox que, amb la seva ambigüitat (s’atansen eleccions) han deixat ben clar quin és el seu ideari, quant a la igualtat.

A Mont-roig l’acte fou molt breu i es llegí el manifest reivindicant la lluita per la igualtat que, dissortadament, encara serà molt llarga.

La gran manifestació feminista de les comarques de Tarragona de la tarda va aplegar, a la capital, unes 10.000 persones. La marxa, on destacava el color lila, sortí de la plaça Imperial Tàrraco, sota el lema “Ens volen callades, ara ens sentiran” i acabà a la plaça de la Font, on es va llegir el manifest.

El dia 9, les regidories de Cultura i Joventut van organitzar, al K1, un curs de defensa personal per a dones, a càrrec de la psicòloga i cinturó negre de karate, Raquel Duque, al qual van assistir 10 dones de diverses edats, que van poder aprendre algunes tècniques d’autodefensa.

Top