Ets aquí
Inici > General > Noticiari > UN ANY QUE LES ÀVIES I AVIS DE MONT-ROIG ES MANIFESTEN PER LA LLIBERTAT DE LES PRESES I PRESOS POLÍTICS

UN ANY QUE LES ÀVIES I AVIS DE MONT-ROIG ES MANIFESTEN PER LA LLIBERTAT DE LES PRESES I PRESOS POLÍTICS

Miquel Anguera, “Beatet”

27-02-2019

El passat divendres, 22 de febrer, les Àvies i Avis de Mont-roig per la Llibertat dels Presos Polítics, aixoplugats dins del moviment “Taca d’Oli” que aplega un nombrós grup de pobles del Principat i que va començar amb els avis de Reus, vam commemorar el primer aniversari de les manifestacions per la llibertat de les preses i presos polítics a Mont-roig. Cada dijous (ara els divendres) ens reunim a la plaça de Joan Miró per denunciar la injustícia de la presó preventiva i fem un petit itinerari fins a la plaça Nova (Miramar) i tornant a la plaça de Joan Miró.

Ara ja ha començat aquesta farsa d’un judici al tribunal suprem (sí, sí, en minúscula) ple d’irregularitats i ignominioses mentides que volen bastir unes acusacions de rebel•lió, sedició, desobediència, malversació de diners públics i no sé quantes mentides més…

Acusacions que, a Alemanya, Bèlgica, Escòcia i Suïssa, els tribunals dels esmentats països ja s’han avançat a dir que no són certes i s’han negat, per tant, a donar curs a les euro-ordres d’extradició dels tribunals espanyols, ajudant a fer més gran el ridícul de la  (in) justícia espanyola. Dissortadament la justícia europea també és lenta, perquè resulta evident que donarà tota la raó al que ja va sentenciar Alemanya, Bèlgica, Suïssa i Escòcia. A més, com poden acusar les nostres/els nostres líders catalans de rebel•lió i sedició quan ni tan sols el govern de Rajoy-PP no va decretar “l’estat de setge”, als famosos 20-S i 1-O??? Delirant! Increïble! Ignominiós! Vomitiu!!!  

Les Àvies i avis de Reus, Riudoms, Montbrió i Tarragona ens van voler acompanyar en aquest capvespre commemoratiu, oferint petits parlaments als presents i cloent l’acte reivindicatiu amb el cant de “Els Segadors”.

Voldria acabar, quan encara tinc el cor encongit per l’extraordinària dignitat i sublim amor a Catalunya del nostre Jordi Cuixart, quan el passat dimarts va etzibar al tribunal suprem aquesta frase: “La meva prioritat ja no és sortir de la presó, sinó resoldre el conflicte”. Àvies, Avis, pel Jordi, per elles i ells: continuarem tossudament alçats!!!

1 any demanant la llibertat de les preses/presos
Recordant que l’autodeterminació és un dret
Top