Ets aquí
Inici > General > Noticiari > JACINT SALVADÓ ÉS LA PERSONA MÉS FAMOSA DE MONT-ROIG

JACINT SALVADÓ ÉS LA PERSONA MÉS FAMOSA DE MONT-ROIG

Esther Bargalló

10-08-2022

Un mapa interactiu, creat pel geògraf finès Topi Tjukanov, dona a conèixer qui és la persona més notable nascuda a cada municipi del planeta.

El web que ha creat s’anomena “Notable People” i permet explorar els municipis del globus terraqüi a la recerca del personatge més destacat nascut a cada poble.

La informació s’ha extret de wikipedia i wikidata, a partir de les interaccions que ha tingut cada pàgina. El treball l’han realitzat diversos investigadors a partir d’una base de dades amb 2,3 milions d’individus i s’ha publicat a la revista Scientific Data

El mapa es pot visualitzar pel nom del municipi i mostra personatges de diferents àmbits: Cultura, Descobriment i Ciència, Lideratge i Esports. Si es clica damunt el nom del personatge, a més, es llegeix el rang de notabilitat, el gènere i si és viu o no.

Segons aquest web, la persona més famosa de Mont-roig en l’àmbit de Cultura és Jacint Salvadó (Cintu Quadrus), en el de Descobriment i ciència, Antoni Benaiges i en el de Lideratge, Agustí Sardà. En l’apartat d’esports no hi apareix cap nom.

Si mirem Catalunya veurem noms com: Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Barcelona, Salvador Dalí a Figueres, Pau Casals al Vendrell, Pep Guardiola a Santpedor….i molts més.

Podeu consultar el mapa a :https://tjukanovt.github.io/notable-people

Mapa en el que es veu el nom de Jacint Salvadó
Jacint Salvadó (Cintu Quadrus)
Mapa de Catalunya amb les persones més destacades
Top