Ets aquí
Inici > General > Opinió > FONS D’ART DE L’AJUNTAMENT DE MONT-ROIG

FONS D’ART DE L’AJUNTAMENT DE MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

05-08-2017

L’altre dia, en la inauguració de l’exposició d’aquarel·les del Lluís Font, em va tornar a venir a la memòria el tema del fons d’art de l’Ajuntament de Mont-roig i, especialment dos quadres: el del pare del Lluís Font Munté (Lluís Font Portal, crec que pintat el 1940) i l’altre: “Piramidal” de Jacint Salvadó (Cinto Quadrus), 1975.

Recordo que el primer quadre estava a l’OMAC de Mont-roig i era una preciosíssima aquarel·la que representava l’entrada a Mont-roig, des del Primer Pont, en un dia gris de tardor. El segon, estava a la sala de sessions de la Casa de la Vila i presidia tots els actes i reunions que allí s’hi celebren. Al seu dia es van treure pensant en unes obres que al final no es van dur a terme i mai més s’hi han tornat a penjar.

També recordarem els magnífics i valuosos quadres que el Sr. Juan Martínez, “Juanillo”, va llegar a l’Ajuntament de Mont-roig i que estaven penjats en dependències municipals, a part de moltes altres obres recollides durant anys…

No creieu que valdria la pena tornar-los a posar al lloc on estaven, o bé en d’altres llocs, com les oficines municipals de Miami, Casa de Cultura, IES, escoles, etc. etc.? Sempre tenint en compte les mesures de seguretat i el que calgui, però, crec modestament que la gent hauríem de poder gaudir d’un fons d’art que, ara per ara, és ben ampli.

 

Evidentment és només la meva opinió, però crec que seria compartida per molta gent de casa nostra.

20170805 Fons d’art de l’Ajuntament

Top