Ets aquí
Inici > General > Noticiari > ACTE INSTITUCIONAL, AL PARLAMENT DE CATALUNYA, EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DE L’HOLOCAUST 2023

ACTE INSTITUCIONAL, AL PARLAMENT DE CATALUNYA, EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DE L’HOLOCAUST 2023

Miquel Anguera, “Beatet”

01-02-2023

El passat dijous, 26 de gener, el Parlament de Catalunya fou l’escenari de la commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust. Hi van prendre part 2 alumnes per cada un dels 6 centres en representació de tot Catalunya. El nostre Institut Antoni Ballester fou un dels escollits i ja fa set anys que hi participa, en aquesta jornada commemorativa, i en aquest projecte educatiu del Parlament, amb el Memorial Democràtic i el Departament d’Educació. L’objectiu és mantenir viva la memòria històrica de l’Holocaust i fomentar la cultura de la pau i el respecte a la diversitat.

Els joves mont-rogencs Marta Fernández i Aragonès i  l’Andreu Pérez i Chaparro de 1r de Batxillerat, juntament amb els seus professors Cloti Valerio i Ignasi Martí hi van assistir en representació del nostre Institut. A tots ells hem de donar les gràcies per la gran tasca que duen a terme per no oblidar els col·lectius perseguits pel feixisme i ajudar perquè les noves generacions facin front a qualsevol forma de discriminació, odi i deshumanització, impedint així, que mai més es repeteixin fets com l’Holocaust.

La diputada mont-rogenca, Irene Aragonès, va acompanyar la representació d’alumnes del Principat durant aquesta jornada commemorativa i reivindicativa i els exhorta a conèixer la seva història per evitar de repetir els seus errors.

L’Institut Antoni Ballester fou escollit com un dels 6 representants del Principat a partir dels grups DEMD que hi ha pel territori, constituïts per professors d’Història voluntaris que intercanvien iniciatives i projectes didàctics. L’Institut Antoni Ballester va ser seleccionat a partir del Grup DEMD Camp de Tarragona, del qual en formen part els esmentats professors del Departament de Socials del nostre INS, Clotilde Valerio i Ignasi Martí.

L’Antoni Ballester, es troba en aquest projecte arran de l’activitat didàctica iniciada el curs passat sobre el mont-rogenc represaliat Salvador Bru i Marcó, que va morir al camp de Mauthausen, el 1941.

Aquest curs es torna a implementar amb l’alumnat de 1r i 4t d’ESO. Moltes gràcies a tot l’Institut Antoni Ballester, per la impagable tasca que dueu a terme!!

.

.

Top