Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 2022

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 2022

Miquel Anguera, “Beatet”

15-09-2022

Com no podia ser d’altra manera després de la pandèmia, la festa de la nostra patrona s’ha pogut celebrar enguany d’una forma més habitual, com abans de la Covid-19, tot i que la maleïda pandèmia no ha marxat, encara, de les nostres vides.

La secular Novena en honor de la Mare de Déu de la Roca va començar el dimarts 30 d’agost a la parròquia, amb la posterior i habitual celebració de l’Eucaristia, fins al dia 7 de setembre, quan es va cloure. També hi hagué la tradicional confessió comunitària i missa, a l’Ermita el dissabte 3 de setembre.

La diada central de la festa mariana fou com sempre, el dia 8 amb servei de bus per facilitar l’anada al santuari des Mont-roig i Miami. La Missa solemne del dijous fou a 2/4 d’1 del migdia  i el posterior dinar de germanor fou a partir de les dues de la tarda. Més tard, el Joan R. “L’Invisible Titelles”, representà la llegenda de la Mare de Déu de la Roca, amb el títol: “Que vaig bé per anar a l’Ermita?”.

Posteriorment, sobre les 5, la cobla La Principal de Tarragona (amb més de 30 anys d’actuacions a l’Ermita i només aturats per la pandèmia), oferí una audició de sardanes que va cloure amb el “Ball de Coques de Mont-roig” (d’això en parlarem en un escrit i fotos a part), en el trentè aniversari de la seva recuperació per la nostra AVMR (Associació de Veïns Muntanya Roja).

Una festa molt nostrada que, un cop més, ha tingut força assistència esperant les Festes Quadriennals, que les voldrem més lluïdes i participades.

Una bona xocolatada desfeta amb coca va posar el punt i final a la festivitat de la Mare de Déu de la Roca. Els infants (i no tant infants) ben bé que ho van agrair.

El dia 9, divendres, a la Casa de Cultura, tingué lloc la tradicional recepció, per part del Consistori a les mont-rogenques que porten el nom de la nostra patrona (l’endemà??).

Agraïment a l’Associació de Veïns Muntanya Roja, “L’Invisible Titelles”, la parròquia de Sant Miquel, el G.S. Rotllana Mont-rogenca, la Creu Roja, el Patronat Mare de Déu de la Roca i l’Ajuntament de Mont-roig que han tornat a fer possible l’ancestral festa.

Un moment de la Missa a la plaça de l’Ermita
Mn. A. Canaldas presidint l’Eucaristia
L’Invisible Titelles en plena actuació
Top