Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 2019

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 2019

Redacció

13-09-2019

Un any més, els dies 7 i 8 de setembre es van celebrar, a l’Ermita, els actes de la festivitat de la nostra Patrona, la Mare de Déu de la Roca.

Prèviament, des del 30 d’agost fins al 7 de setembre, a l’església parroquial i a les 7 de la tarda, es va celebrar la tradicional i ancestral Novena a la nostra Patrona i celebració de l’Eucaristia, així com també la celebració comunitària de la penitència (el 5 de setembre).

El dissabte dia 7, a 2/4 de 10 del vespre, la Coral Sant Miquel oferí (com ja és habitual els darrers anys), un concert a la plaça de l’Ermita; acabat el qual, el Patronat oferí un aperitiu a tots els presents.

El diumenge dia 8, al migdia, dia de la nativitat de la Mare de Déu, tingué lloc la missa a la plaça de l’Ermita per passar, posteriorment, sobre les 2, al dinar de germanor, on s’hi havia apuntat una vuitantena de persones. A 2/4 de 4, l’Invisible Titelles oferí la representació de la seva llegenda: “Que vaig bé per anar a l’Ermita?”. Acabada l’actuació, ballada de sardanes organitzades per la colla sardanista La Rotllana Mont-rogenca i després el ja tradicional Ball de Coques de Mont-roig ballat per una vintena de persones. Com recordareu el Ball de Coques és una jota vuitcentista recuperat per l’Associació de Veïns Muntanya Roja el 1992. La música la va posar, un any més, la cobla Principal de Tarragona (sardanes i jota).

Per acabar la festa, el Patronat va oferir als assistents, com ja és habitual, xocolata amb coca. Un any més, una  festa molt nostrada que aplega mont-rogencs i visitants al santuari de la nostra Patrona i que comptà, un cop més, amb la col·laboració de la Rotllana Mont-rogenca, la Coral Sant Miquel, la Parròquia de Sant Miquel, la Creu Roja (amb el servei de transport), l’Invisible Titelles i l’Ajuntament de la Vila.

El cambril de la Mare de Déu de la Roca, ple de flors
La cobla Principal de Tarragona
Ballant el Ball de Coques de Mont-roig
Ballant sardanes
Top