Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTA MAJOR DE SANT MIQUEL DE MONT-ROIG 2022

FESTA MAJOR DE SANT MIQUEL DE MONT-ROIG 2022

Miquel Anguera, “Beatet”

18-10-2022

Hi havia certa expectació per veure el programa de la Festa Major de 2022, sobretot, després de les queixes que hi va haver a la passada Fira, vista la programació, i es volien comparar Fira i Festa Major. Honradament crec que el programa de la Festa Major d’enguany ha estat força superior al de la Fira, tot i que ja fa molts anys que no es poden comparar ambdues festes perquè a l’agost, a la Fira, hi ha molta gent per tot arreu i l’èxit, podríem convenir, que està assegurat. En canvi, per Sant Miquel, mai hi podrà haver tanta gent, òbviament, com a la Fira i això es nota molt i fa que sigui utòpic pretendre “transvasar” ambdues festes, per molta voluntat municipal que hi pugui haver, amb augment de pressupost inclòs… Qüestió d’opinions, és clar!

.

.

La festa va començar amb un taller de construcció de capgrossos (uns 10) sota la direcció de la Loli Beltran (Agenda dels més petits) els dies 20, 22 i 24 de setembre. El 24 concert amb Joan Reverté i Kiko Méndez a la pl. Mn. Ivern (patrocinat per l’Associació de Jubilats i Càmping la Torre del Sol), el diumenge 25 Tirada de Bitlles a càrrec de l’Associació local, el dia 28 inauguració d’un nou equipament cultural, la Casa de la Yoya, al carrer de la M.D. de la Roca, 80 i posterior Pregó de Festa Major a càrrec de Glòria Savall, amb actuació del Duet Tina i Joe, amb coca i cava per als assistents. La vetllada acabà amb la projecció del famós film ”Alcarràs” guanyador de l´Ós d’Or de Berlin 2022 (a la carpa de la Festa Major que, dissortadament, es sentí fatal).

El dia de Sant Miquel, Missa de Festa Major a les 12h (incomprensiblement no estava anunciada l’hora al programa de festes). Al parc Maria Martori, matí familiar amb jocs i inflables. Paintball Jove, a la pista d’estiu i a la tarda Zona Food Trucks i Fem Impro (espectacle d’humor reivindicatiu per l’alliberament LGTBIQ+), i es va acabar el dia amb una musclada popular i música del grup Sorigen. El divendres, dia 30 de setembre, novament Zona Food Trucks  i concert, a la carpa de festes, també amb la magnífica Orquestra Internacional Maravella. A la nit, ball de Festa Major, amb la mateixa orquestra (llàstima de la presència de pols vist el terra de la carpa). La discoteca mòbil ens portà fins la matinada.

El dissabte dia 1 el I Torneig Internacional d’Escacs al poliesportiu (amb notable èxit i que ja n’hem parlat en un anterior article). El Mercat de Sant Miquel amb una colla de parades de gastronomia i artesania que ja ha esdevingut tradicional gràcies a l’Associació el Portal i la popular cercavila de gegants i grallers del Barri de Dalt Pitota i Pitot, Drac Roc i Guerrer Roger i del Miquel i la Roca del Barri dels 6 Carrers i els Grallers de Mont-roig que van sortir de la Casa de Cultura fins a la carpa de les festes. Un vermut i la companyia Camaleón esperaven, amatents, els gegants i els grallers, cosa que va fer que, a l’hora del vermut, al mercat de Sant Miquel no hi quedés ningú.

A la tarda, ara sí, animació itinerant al mercat de Sant Miquel amb l’espectacle 1, 2, 3 Rodant. A les 6, 7 i 8 de la tarda tres sessions del Ball de Dames i Vells a càrrec dels Xuts i la Kobla d’en Taudell (que ja n’hem informat en un altre article).

Al vespre, a les 10, Festa Jove a la carpa de la zona esportiva, amb els grups Pupil·les Smoking Souls, Ítaca Band, per acabar amb el +DJ Marla.

El diumenge 2 d’octubre a 2/4 de 9, a la zona esportiva, Clínic de Ciclisme Femení de la FCC, amb la col·laboració Tarraco Women i Mont-roig Track Team. Durant tot el dia, mercat de Sant Miquel a la plaça de Mn. Ivern. A 2/4 de 12 Ball de Coques de Mont-roig (que n’hem informat en un altre escrit anterior) a càrrec de 14 joves del poble i de tothom que el va voler ballar (3 cops es dansà) per celebrar el 30è aniversari de la recuperació del nostre Ball de Coques, organitzat per l’Associació de Veïns Muntanya Roja, el Grup de Sardanes Rotllana Mont-rogenca i el Patronat de la Mare de Déu de la Roca (aquest cop, això sí, la música sense cobla). Seguidament i novament el Ball de Dames i Vells a càrrec dels Xuts i la Kobla d’en Taudell, amb força èxit, també, a l’antiga presó.

Vermut, novament a la carpa de la zona esportiva, a 2/4 d’una. I a la tarda, a quarts de 7,

Tribut Musical al Rei Lleó i a les 8 del vespre, Espectacle d’Acrobàcies a la plaça de Mn. Gaietà Ivern. I amb aquests darrers actes es posà punt i final a la Festa Major de Sant Miquel, que ha estat farcida d’actes i espectacles per a tots els gustos i que cal agrair a l’Ajuntament de Mont-roig, Bar la Plaça, Joieria i Rellotgeria Ceide, Forn Juncosa, Castellar Audiovisuals i Olis Solé. També cal agrair la col·laboració al C.E. L’Areny, Grup de Teatre Els Xuts, Grup Sardanista Rotllana Mont-rogenca, Patronat Mare de Déu de la Roca, A.V. Muntanya Roja, Associació el Portal, Comissió Femenina de la FC de Ciclisme, Mont-roig Track Team, TgnWomen, Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, Grallers de Mont-roig, Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt, Assoc. de Bitlles de Mont-roig, La Kobla d’en Taudell, Associació de Jubilats i Pensionistes de Mont-roig i al Càmping la Torre del Sol.

S’ha tornat a demostrar, un cop més, que el que té més èxit de les festes són les activitats organitzades per les entitats locals: Ball de Dames i Vells, curses populars, el teatre, Ball de Coques, cercaviles de gegants i grallers i la Kobla d’en Taudell, etc….

.

.

Top