Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DE JOAQUIM GOMIS, SOBRE LA RELACIÓ DE MIRÓ I MONT-ROIG

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DE JOAQUIM GOMIS, SOBRE LA RELACIÓ DE MIRÓ I MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

20-10-2022

Per al passat divendres 14 d’octubre, a l’Església Vella i a les 7 del vespre, la regidoria de Cultura del nostre ajuntament havia preparat una exposició fotogràfica de Joaquim Gomis sobre la relació de Miró i Mont-roig, emmarcada en el centenari del quadre “La Masia”. Com tots probablement sabrem, Joan Miró i Joaquim Gomis foren molt amics durant més de 50 anys i aquesta amistat fou extensiva a ambdues famílies d’ambdós artistes.

Vam tenir el plaer de poder comptar amb la presència de la neta del gran fotògraf, Odette Viñas i Gomis (gran amiga personal d’en Martí Rom, per cert), que ens feu una àmplia explicació de la vida, obra i anecdotari del seu avi Joaquim.

Abans de les paraules de l’Odette, la regidora de Cultura, Mei Benach, obrí l’acte donant la benvinguda i les gràcies a les persones que fórem presents a la inauguració. L’exposició, amb fotos del 1946, està farcida de racons, persones i espais que ens porten als records que alguns encara tenim, amb llocs com “l’Era del blat”, timba de Santa Bàrbara, mercat antic, carrers, fonts, i un llarg etcètera sobre espais de Mont-roig encara vius en la nostra selectiva memòria.

Va cloure l’acte el Sr. Alcalde amb unes breus paraules d’agraïment i un posterior piscolabis al carrer davant la Llar d’Avis.

L’exposició la podrem veure fins al diumenge 27 de novembre en horari habitual de l’Església Vella.

Aquesta bonica i encertada exposició ens recorda la que el Centre Miró va organitzar l’any 2008, entre l’1 d’agost i el 31 de desembre sobre la mateixa temàtica: Miró, Mont-roig i la seva estreta relació. Pocs mesos abans, l’Odette, la filla d’en Joaquim Gomis ens havia deixat.

.

.

Top