Ets aquí
Inici > General > Esports > EXCURSIÓ DEL C. E. “L’ARENY”: “CAMINANT ENTRE BARRAQUES DE PEDRA SECA”

EXCURSIÓ DEL C. E. “L’ARENY”: “CAMINANT ENTRE BARRAQUES DE PEDRA SECA”

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

01-03-2017

El diumenge 26 de febrer, el Centre Excursionista “L’Areny” va organitzar una sortida a peu pel nostre terme, d’unes 4 hores de durada i una mica més d’11 km de recorregut.

Malgrat ser el dia següent de la nit de Carnaval, 20 van ser els caminants que es van animar a participar-hi. Des del pàrquing de la Casa de la Vila es van dirigir cap al camí dels Boverals, Clot de l’Elies, serra de la Pedrera i camí de la Font d’en Soler.

Durant l’excursió es van poder observar diverses construccions de pedra seca del terme: marges, una carrerada, clapers i set barraques de tipologia molt diversa (tres d’elles restaurades per l’AV “Muntanya Roja i el GEPEC). A més, els caminants van poder escoltar les explicacions sobre aquestes construccions rurals que anava donant l’Esther Bargalló, vicepresidenta de la APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional) i membre del Centre Miró-Grup Barracaire de Mont-roig del Camp.

Un matí molt ben aprofitat per gaudir de l’excursionisme i la cultura tradicional.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Els excursionistes davant la monumental barraca del Lluís Font
Els excursionistes davant la monumental barraca del Lluís Font

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

El grup admirant una barraca dels Boverals
El grup admirant una barraca dels Boverals

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top