Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’AUTOINCULPACIÓ D’ÀVIES I AVIS AL JUTJAT DE PAU DE MONT-ROIG NO HA ESTAT POSSIBLE

L’AUTOINCULPACIÓ D’ÀVIES I AVIS AL JUTJAT DE PAU DE MONT-ROIG NO HA ESTAT POSSIBLE

Miquel Anguera, “Beatet”

20-11-2019

El passat divendres, 15 de novembre, una trentena del col·lectiu d’Àvies i Avis per la Llibertat dels Presos Polítics i Exiliats de Mont-roig, integrants també de la Taca d’Oli, es van presentar a mig matí al Jutjat de Pau de Mont-roig, amb sengles documents per autoinculpar-se d’haver-se manifestat el 20-09-2017 contra els registres i detencions de l’esmentat dia i també d’haver votat en el passat referèndum de l’1 d’Octubre de 2017. Aquesta campanya d’autoinculpació està sent promoguda per Òmnium Cultural.

El Jutjat de Pau de la nostra Vila, molt amablement, no va acceptar aquesta documentació d’autoinculpació de les àvies i avis, seguint ordres dels seus superiors (a la Selva del Camp i a Cambrils, per exemple, sí que ho van acceptar) i veient la negativa del jutjat a rebre la autoinculpació, els mateixos avis i àvies van presentar un document de denúncia, al mateix jutjat, per no haver estat acceptada la seva autoinculpació. Aquest cop, sí que fou acceptat el document de denúncia dels esmentats avis per part del Jutjat de Pau de Mont-roig.

A la tarda, un bon grup del col·lectiu d’àvies i avis de Mont-roig van anar als Jutjats de Reus i allí sí que no van tenir cap inconvenient en presentar la seva autoinculpació.

Per què en alguns llocs sí i en d’altres no s’accepten les autoinculpacions? Els camins de la justícia espanyola són inescrutables.

Jutjat de Pau de Mont-roig
Top