Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL MONT-ROGENC GUILLEM ANGUERA TREU EL SEU PRIMER CD EN SOLITARI

EL MONT-ROGENC GUILLEM ANGUERA TREU EL SEU PRIMER CD EN SOLITARI

Redacció

02-03-2017

El músic mont-rogenc Guillem Anguera i Just (acordió diatònic) ha publicat aquests darrers dies de febrer el seu primer CD en solitari. Anteriorment, ja n’havia enregistrat d’altres amb diferents formacions musicals com Aynulatac, La Cafetera Exprés i Txala.

El seu títol: “14 km”  és com un homenatge als dos pobles del Baix Camp que han ajudat a configurar la seva vida: Mont-roig, el poble que l’ha vist néixer, créixer i on hi viu, i Les Borges del Camp el poble que l’ha acollit i on va trobar la seva companya per formar una nova família.

Ha estat dos anys per “bastir” aquest disc amb 12 temes (Echostudio.cat, Jaume Martínez – Figuerola del Camp i Valls) i que ha pogut comptar amb la col·laboració de  Banda: Jorge Varela (piano), Hèctor Beberide (instruments de corda), Isidre Sans (baix elèctric), David Rincón (percussions) i d’altres grans músics de casa nostra i també de fora, com: Xabi Aburruzaga i Kepa Junkera (Euskadi), Francesc Aguilera, Miquel Biarnés, Lluís Chabuch, Albert Carbonell, Alexis Lanza, Xavier Macaya, Jaume Martínez, Sergio Menem, Olga Pes, Xavier Pié, Joan Reig, JM Ribelles, Miquel Rojo, Francesc Sans, Nando Taló i Josep Valldeneu. Els seus fills Eudald i Fiona (veus) també hi han participat d’una forma testimonial, simpàtica i emotiva.

En Guillem té el Títol Superior de Música especialitat instruments de la música tradicional i popular (ESMUC), i és professor d’acordió diatònic des del 2001, i en l’actualitat és professor a l’Escola Municipal de Música de Tarragona, a l’escola EspaiTrad de Valls i a Lestonnac de Tarragona. També direm que és l’organitzador del Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig des del 2007, que es celebra a l’Ermita i el proper 1 de juliol participarà en el molt prestigiós Bouquet Festival de Tarragona. Ha ofert concerts en molts teatres del nostre país, a destacar el Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Tradicionàrius, Bartrina de Reus, Metropol de Tarragona, Teatre Jardí de Figueres, Auditori Felip Pedrell de Tortosa, Auditori E. Granados de Lleida, Festival del Mercat de Música Viva de Vic, a Vilanova i la Geltrú i un llarg etcètera. Ha col·laborat en treballs discogràfics de grans músics com Kepa Junkera o el reusenc Fito Luri. El 4 de juny presenta el CD a Valls, i el 5 de novembre al Bartrina de Reus.

També ha composat la música de diferents bandes sonores per a documentals; entre d’altres, la música del DVD promocional de la candidatura de Tarragona capital de la cultura europea 2016 i la cantata “Un estiu al castell” per a Torredembarra, 2010.

Us adjuntem un enllaç amb el ¨Making Off¨ del disc:

El seu contacte, per si és del vostre interès: www.guillemanguera.cat (en construcció, en breu disponible)  guillemanguer@gmail.com info@guillemanguera.cat Tel: 652187244

Icona PDF

 

Top