Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL XV CAP DE SETMANA DIATÒNIC TAMBÉ ARRIBA A LES BORGES DEL CAMP, A L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA RIERA

EL XV CAP DE SETMANA DIATÒNIC TAMBÉ ARRIBA A LES BORGES DEL CAMP, A L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA RIERA

Miquel Anguera, “Beatet”

26-07-2022

Quan es va presentar en roda de premsa, a l’Ajuntament de Reus, el XV Cap de Setmana Diatònic, amb representació dels 5 consistoris de Reus, Cambrils, Mont-roig, les Borges i Colldejou, el Guillem (alma mater i fundadordels Caps de Setmana) ja va dir que, amb aquesta expansió dels concerts per la comarca, es buscaven llocs emblemàtics i especials per celebrar-hi els concerts i, evidentment, la preciosa ermita modernista de la Mare de Déu de la Riera, sens dubte, n’és un d’ells. Fou construïda el 1904, per l’arquitecte Francesc d’Assís Berenguer íntim amic del gran Antoni Gaudí.

Hom tenia certs dubtes si, amb la calor del migdia del diumenge 17 de juliol i la novetat del concert, la gent preferís anar a la platja o bé fer companyia a l’aire condicionat. Res de res: les borgenques i borgencs van preferir assistir al concert – vermut dels bascos Joseba Urrutia i Koldo Iturbe que ben aviat es van posar a la butxaca el nombrós públic que va assistir a l’espectacle musical, això sí, sota l’ombra dels nombrosos plataners i moreres de la plaça de l’ermita i del seu ampli aparcament. Els trepidants ritmes de les danses i cançons populars basques van agradar moltíssim als presents que cada cop aplaudiren més les interpretacions dels dos trikitilaris bascos, Urrutia i Koldo.

Gens m’estranyaria que, en vista de l’èxit d’aquest concert-vermut i del 15è Cap de Setmana Diatònic en general, les Borges del Camp volguessin repetir aquesta obertura de portes a la música i cultura populars que els caps de setmana diatònics ofereixen, a bastament. Gràcies borgencs!!

Els bascos Joseba Urrutia i Koldo Iturbe en plena actuació
Vista general de la plaça de l’ermita de les Borges
Acabat el concert-vermut les trikititxas encara sonaven
Top