Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > EL PROJECTE D’OBRIR EL MAS MIRÓ COMENÇÀ MOLT ABANS DEL 2010

EL PROJECTE D’OBRIR EL MAS MIRÓ COMENÇÀ MOLT ABANS DEL 2010

Miquel Anguera, “Beatet”

17-05-2018

El passat 20 d’abril, dia de l’obertura del Mas Miró, va ser un dia històric i de joia compartida. No endebades, el somni de Joan Miró que el seu mas fos obert al públic esdevenia una realitat i fou una satisfacció personal i col·lectiva veure tanta gent que, plegats, fórem testimonis del punt de partida a un projecte llargament esperat que desitgem que ajudi a portar Mont-roig al lloc que li correspon. Nosaltres, des del Centre Miró (en procés de desmantellament del centre expositiu a l’Església Vella) ja hi hem posat, al llarg i ample d’aquests 14 anys de vida, el nostre gra d’arena, per fer-ho possible.

Amb el pas dels dies i recordant l’èxit de participació en tota la festa, que em va semblar molt bonica, només hi he trobat dos “però”… M’explico: en tot l’èxit de la jornada d’aquell històric divendres 20 d’abril, en els parlaments de benvinguda (matí i tarda), el Sr. Alcalde va dir que ”… tot havia començat l’any 2010…”, quan ell era alcalde (en el seu primer mandat). I aquí voldria esmenar, si em permeteu, aquesta data del 2010, perquè recordo perfectament, que el projecte d’obertura del Mas Miró començà molt abans que l’esmentat 2010. L’alcalde era en Santiago Torrebadell (1999-2001), essent 1r tinent d’alcalde, el Sr. Morancho. Aleshores, em vaig desplaçar a Mallorca, com a regidor de Cultura, per visitar la família Miró i poder parlar, en nom de l’equip de govern, del futur Centre Miró i d’una futura i desitjada obertura del Mas. M’acompanyà l’aleshores regidor, Albert Toda. Una reunió molt profitosa i plena d’esperança.

En Joan Punyet, net del genial pintor, el mateix dia de l’obertura del Mas ( 20 d’abril) ja va declarar a TV3 (sobre el projecte d’obertura del Mas) que “… fa catorze anys van venir el Martí Rom i el Miquel Anguera a veure’ns a Mallorca i ho vam recolzar al 100%…”   (TV3, comarques, migdia del 20-04-2018. Ho podeu recuperar a “TV3alacarta”, als 23’05’’). També podria parlar de la documentació que guardo i les publicacions a Ressò mont-rogenc sobre el tema que ens ocupa, tot entre els anys 2000 i 2006, molt abans, doncs, que el 2010.

I el segon “però”… Vaig trobar perfecte i de justícia que agraís a tothom que havia col·laborat en l’obertura del Mas (persones, institucions, empreses, sponsors, etc. i que esmentés l’ex-alcalde Ferran Pellicer en la seva tasca feta, de la mateixa manera que vaig trobar molt injust (en cas que fos un oblit conscient) que no esmentés els altres dos alcaldes que, directament o indirecta, tant o més, també vam treballar per aquest tema mironià. Em refereixo, és clar, a l’alcalde Torrebadell (d.e.p.) i a mi mateix (no voldria pas pecar d’immodèstia).

Per acabar i com a resum diria, sense por d’equivocar-me, que el mèrit d’aquesta obertura és de molta gent, evidentment, però per mi tot començà el 1979 amb  l’homenatge popular de Mont-roig a Joan Miró, organitzat per la nostra AVMR. Des d’aleshores, a Mont-roig, es començà a parlar de Joan Miró. Abans, la nit…

20180517 NO el 2010

Top