Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > EL PRESTIGIÓS CANAL DE LA TELEVISIÓ FRANCESA, ARTE, ENREGISTRA UN DOCUMENTAL SOBRE MIRÓ I MONT-ROIG

EL PRESTIGIÓS CANAL DE LA TELEVISIÓ FRANCESA, ARTE, ENREGISTRA UN DOCUMENTAL SOBRE MIRÓ I MONT-ROIG

Redacció

02-06-2018

Els passats 28, 29 i 30 de maig han estat a Mont-roig enregistrant imatges i entrevistes un equip del Canal ARTE de la televisió francesa. Aquest és un prestigiós canal especialitzat en temes culturals. El motiu de la seva estada de tres dies entre nosaltres ha estat la realització d’un documental sobre la relació de Joan Miró i Mont-roig: “Mont-roig le village magique de Miró” de Chantal Allès (acompanyada del seu inseparable càmera, en Pierre).

El guió del documental s’encapçala amb la frase: “Mont-roig est pour moi une religion, toute mon œuvre a été conçue à Mont-roig i presenta tres apartats: 1- El poble de Mont-roig i el Mas Miró, 2- L’ermita de la Mare de Déu de la Roca i la capella de Sant Ramon, i 3- La platja de la Pixerota. Per cadascun d’aquests apartats han entrevistat, respectivament: Joan Punyet Miró (el net del genial artista), Miquel Anguera i Martí Rom.

La realitzadora Chantal Allès ha remarcat que les informacions del web del Centre Miró (www.centremio.com) li han permès elaborar amb precisió, en una primera fase,  el guió del documental que properament emetrà el canal ARTE. Poc després es posava en contacte amb en Martí Rom i Miquel Anguera per participar en dit documental. També va esmentar que en la fase final d’elaboració del guió li ha estat de gran ajut el llibre “Joan Miró i Mont-roig: el xiscle de l‘oreneta (1930-1983)” de Martí Rom.

Voldríem destacar també que, per a la realitzadora, tan important era l’entrevista en sí, com les acurades i elaborades imatges que s’emetran en el rodatge d’aquest documental sobre Joan Miró i Mont-roig.

Està previst que aquest documental s’emeti al Canal ARTE,  el mes d’octubre.

20180602 Rodatge ARTE

Top