Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL CENTRE MIRÓ DONA A L’INSTITUT A. BALLESTER DE MONT-ROIG LA MAQUETA DE L’ESGLESIA VELLA FETA PER LA YOLANDA VELA, EL 2012

EL CENTRE MIRÓ DONA A L’INSTITUT A. BALLESTER DE MONT-ROIG LA MAQUETA DE L’ESGLESIA VELLA FETA PER LA YOLANDA VELA, EL 2012

Miquel Anguera, “Beatet”

21-05-2023

L’any 2012 les dones de la Junta del Centre Miró van bastir un preciós pessebre ambientat, bàsicament, en el nucli antic del poble de Mont-roig i que duia per títol “Escenes d’abans”. Era una interpretació, una recreació dels  indrets més característics del Mont-roig que va conèixer Joan Miró, el que va pintar a “Mont-roig, el poble” (1916), des de ponent, des del turó de Les Creus, o des de l’altre costat del poble a “Mont-roig: poble i església” (1919), des de prop del Primer Pont.

Aquest pessebre  fou construït per la Yolanda Vela, amb la col·laboració de les altres membres de la Junta. El material emprat fou el conegut “porexpan” i rebé molts elogis dels mont-rogencs que el van visitar aleshores.

Doncs bé, passats aquests anys, i vist que la direcció de l’Institut Antoni Ballester estava interessada en poder obtenir la maqueta de l’Església Vella per decorar encara més, corredors i algun altre indret de dit Institut, la Junta Directiva de l’esmentat Centre Miró en va fer donació el passat 28 d’abril.

A part del bon gust que la direcció de l’Antoni Ballester ha tingut en decorar els corredors i llocs de l’institut amb temes mironians, ara s’ha incrementat amb aquesta maqueta de l’Església Vella, campanar, font i portal d’Avall (o de l’Església).

Sempre és bo d’incrementar el fons artístic de qualsevol lloc del nostre municipi perquè indica interès per la cultura, l’art i, a més, els nostres joves estudiants poden veure i observar molts racons interessants i històrics del nostre entorn més proper.

Així, doncs, la direcció de l’Institut n’ha quedat satisfeta i la Junta del Centre Miró també, perquè la seva feina de 14 anys es veu perllongada en un lloc tan emblemàtic com és l’Institut Antoni Ballester, un referent en l’educació dels nostres joves.  

Imatge del pessebre, en un primer pla, l’Església Vella i el portal
Maqueta de l’Església Vella, el portal i la “Rubia” del Romàtic
Top