Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA KOBLA D’EN TAUDELL OFEREIX UN CONCERT AMB MÚSICA MEDIEVAL I DEL RENAIXEMENT A L’ESGLÉSIA VELLA

LA KOBLA D’EN TAUDELL OFEREIX UN CONCERT AMB MÚSICA MEDIEVAL I DEL RENAIXEMENT A L’ESGLÉSIA VELLA

Miquel Anguera, “Beatet”

21-05-2023

El 30 d’abril de 2023, diumenge a les 7 del vespre, concert a l’Església Vella. Molt interessant l’oferta de la Kobla d’en Taudell, amb explicacions de la història dels instruments que tocaren, força exhaustives i pedagògiques, també dels autors i llurs músiques. Dites explicacions s’assemblaven a les que van oferir al seu concert del Mas Miró quan es van celebrar els 5 anys de la seva obertura al públic, una setmana abans.

Al concert ens hi vam trobar més de 80 persones i ens oferiren unes 13 cançons dels segles IX, XII i d’altres, que van passar per l’Edat Mitjana i el Renaixement. Evidentment la música de l’Edat Mitjana i Renaixement és molt diferent a tots els altres estils i s’agraeix que la Kobla d’en Taudell ens oferissin aquestes peces tan antigues.

Aquest concert també ens serví per poder jutjar les millores acústiques a l’Església Vella després de les reformes que s’hi havien fet feia pocs dies. Dites reformes consistiren en enganxar plaques de “porexpan” a les parets de l’Església Vella. No sé, exactament, quants metres quadrats faltarien per recobrir totes les parets i voltes, però no crec que les plaques hagin arribat a la meitat de la superfície. Evidentment, jo no soc pas un expert en aquestes qüestions acústiques, però sí que, en la meva modesta opinió, ara se sent un xic millor, però les notes  i els instruments greus continuen menystenint la bona acústica desitjable i el ressò encara és massa evident. També la veu humana (parlant o cantant), és un factor determinant per a l’acústica: una veu femenina (més aguda) se sent bastant millor que una veu d’home (greu) i, entre ells, també hi pot haver una bona diferència. Això ho vam poder comprovar en les explicacions dels dos germans Quesada: al Frederic se l’entenia molt millor que a son germà Josep.

Resumint, un bon concert de la Kobla d’en Taudell, aplaudim l’esforç i la despesa que ha fet la Casa de la Vila per millorar el so, tot i que mai s’aconseguirà una bona acústica per al nostre tresor com és l’Església Vella i, caldrà disposar d’un altre espai per a aquestes activitats musicals, i veiem que sí, que en aquests programes i debats electorals per a les properes eleccions municipals del proper 28 de maig, bé que se’n parla!!

.

.

.

.

.

Top