Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTA DE LES PUBILLES AL PARC DE MARIA MARTORI

FESTA DE LES PUBILLES AL PARC DE MARIA MARTORI

Miquel Anguera, “Beatet”

19-05-2023

La tradicional festa de les pubilles (des del 1961), amb la recepció, el seguici popular, autoritats, gegants i grallers i que tradicionalment també ha estat la festa de la pagesia, celebrant Sant Isidre i organitzat per la desapareguda Cooperativa Agrícola (abans en dèiem Lo Sindicat, fins al 2013), es va celebrar al Parc de Maria Martori el diumenge 7 de maig, tot i que moltes veus es pregunten per què s’ha canviat de lloc, quan tradicionalment, aquesta festa es feia a la Parròquia i a la plaça de Mn. Gaietà Ivern i que no s’hauria d’haver canviat, sobretot, perquè al casc antic del poble no s’hi fa pràcticament res i perquè els costums i tradicions s’han de respectar…

Recordem que la pubilla i l’hereu (escollits en sorteig per 2n any), foren triats el dissabte dia 6 i que són la M. del Mar Borràs i Pujol i el Biel Timoneda i Ferré, respectivament. També esmentarem que la pubilla i l’hereu infantils escollits a l’Escola  Mare de Déu de la Roca, són la Paula Chiesa i Garcia i l’Adrià Punyet i Domingo.

Arribats al parc, les autoritats locals van oferir la recepció a les pubilles i hereus i els gegants Miquel i Roca van ballar al so de la música dels Grallers de Mont-roig i, posteriorment, es va ballar el Ball de Coques de Mont-roig a càrrec d’una dotzena de nenes i nens de Mont-roig (molt aplaudit) i després també el ballà tothom que ho desitjà.

A continuació el Ball de Bastons de Cambrils ens oferí una ben bonica ballada del tradicional ball tan nostrat, amb música de flabiol i tamborí. Molt bonic.

Fora de programa, la Rotllana Mont-rogenca posà la música del grup The Tyets del seu 2n elapé (sobre la base de la sardana i que s’està posant molt de moda) i força gent ho va ballarà. El matí s’acabà amb un vermut popular, sota els pins, on tothom buscà l’ombra i: a dinar!!

A la tarda, a les 6 i al poliesportiu, bingo popular (amb una màquina que no sabia parlar català), per recollir diners a favor de la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, organitzat per la Unió de Dones que, prèviament, havia recollit obsequis per als sortejos, com cada any.

.

.

Els geganters del Barri dels 6 Carrers i els Grallers de Mont-roig

.

.

.

Top