Ets aquí
Inici > General > Noticiari > EL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG AL DIARI DE TARRAGONA

EL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG AL DIARI DE TARRAGONA

Miquel Anguera, “Beatet”

23-08-2017

S’atansa la festa de la Mare de Déu de la Roca. En dues setmanes tornarem a la nostra Ermita i a la nostra muntanya per celebrar, un cop més, l’entranyable festivitat de la nostra Patrona, des de temps immemorial.

En Jordi Sans, del Diari de Tarragona, assabentat que enguany farà 25 anys de la recuperació de la nostra Jota ens va trucar per recaptar informació sobre la història d’aquest ball i el proppassat diumenge dia 20 va publicar un molt interessant reportatge sobre el que se li va anar explicant a l’entorn del nostre Ball de Coques.

Amb una fotografia de l’any passat i una altra del 1992, any de la seva recuperació per la nostra Associació de Veïns Muntanya Roja, dit periodista va anar desgranant al Diari de Tarragona sengles informacions de tots aquests anys, començant per la primera documentació que es té sobre la nostra jota (any 1816) fins arribar a la seva recuperació el 8 de setembre de 1992. També ens recorda la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), per part del nostre Consistori , en el passat Ple del 14 de juny, a petició de la nostra Associació de Veïns (AVMR).

Després de molts mesos d’assaig amb una quarantena de mont-rogenques i mont-rogencs, vam convèncer tota una colla de joves nascuts el 1979 perquè, habillats amb vestits tradicionals de festa, ballessin el primer ball de recuperació el 1992 a l’Ermita.

També va apuntar les dificultats perquè pugui arribar un relleu a les persones que actualment l’estan ballant i també agraeix a la Maria Neus Mendoza i al grup sardanista La Rotllana Mont-rogenca, el seu esforç en continuar assajant i conservant aquesta joia vuitcentista com és el Ball de Coques de Mont-roig, l’únic que encara es balla a la nostra comarca del Baix Camp.

 

20170823 Ball de Coques

Top