Ets aquí
Inici > General > Noticiari > DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG: LA NATI GRÀCIA REP UN RECONEIXEMENT AL PALAU DE LA GENERALITAT

DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG: LA NATI GRÀCIA REP UN RECONEIXEMENT AL PALAU DE LA GENERALITAT

Miquel Anguera, “Beatet”

20-06-2022

El passat 14 de febrer, Dia Mundial del Donant de Sang, el Saló de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, a la tarda, va acollir l’acte d’homenatge i reconeixement a les persones que per la seva trajectòria solidària i altruista, com és ser donant de sang, s’ho han merescut.

La mont-rogenca Nati Gràcia, delegada dels Donants de Sang de Mont-roig des del 1999 i també de la Junta de l’Associació de Donants del Baix Camp des del 2008, va rebre aquest reconeixement amb la presència de l’H. Conseller de Salut, Josep M. Argimon i del M.H. president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un curt i emotiu acte.

L’Antònia i el Miquel, de la Junta de Donants del Baix Camp, han volgut acompanyar la nostra convilatana en aquest acte d’homenatge en representació del Baix Camp.

La nostra mont-rogenca ha estat donant de sang des del 1966 fins al 2011, data en què ja no li va ser possible donar més sang (per tema d’edat), tal com ja va passar amb el seu marit, el Josep M. Aragonès i Rofes (qepr) “Canala”, l’any 2010 (mireu Ressò 117, pàg. 17, 1r trimestre de 2011, on se li retè un petit homenatge a Ressò mont-rogenc).

Mont-roig, com a d’altres pobles del Principat, des d’un grapat d’anys abans d’acabar el segle XX ja es feien donacions de sang. L’Hospital de Sant Joan de Reus trucava a l’Ajuntament per trobar la data idònia per fer les donacions. Un vehicle mòbil era l’encarregat de fer aquesta tasca que després es feu al CAP i al K1. Des del 2002 la Junta de l’Associació del Baix Camp ja va nomenar delegats/des a cada poble de la comarca per ajudar en les tasques de coordinació de les donacions (se’n fan 4 cada any).

En un principi aquests delegats/des eren regidors/res dels ajuntaments, però després ja es passà a nomenar persones voluntàries que farien i fan aquesta feina tan altruista.

També direm que enguany el Simposi d’Associacions de Donants de Sang de Catalunya es durà a terme, avui, a la ciutat d’Igualada, capital de l’Anoia,.

I per acabar, voldríem recordar que l’any 2004, a la Fira, es va estrenar el monument als Donants de Sang, a tocar del CAP, després que la Nati ho hagués demanat al consistori mont-rogenc, per recordar i homenatjar, permanentment, totes i tots els donants de sang que, amb la seva generositat i altruisme, fan possible que es puguin salvar moltes vides dels nostres convilatans (l’obra artística de ferro fou obra de l’artista mont-rogenc, Simó Gras i Olivé). També voldríem fer una crida a la gent més jove per conscienciar-los de la importància d’aquesta generositat envers els altres. Ells són el futur. Gràcies i l’enhorabona Nati!!

.

.

Top