Ets aquí
Inici > General > Noticiari > CONFERÈNCIA DE PREMSA, A L’AJUNTAMENT DE REUS, PER PRESENTAR EL XV CAP DE SETMANA DIATÒNIC QUE ES CELEBRARÀ A REUS, CAMBRILS, MONT-ROIG, LES BORGES I COLLDEJOU

CONFERÈNCIA DE PREMSA, A L’AJUNTAMENT DE REUS, PER PRESENTAR EL XV CAP DE SETMANA DIATÒNIC QUE ES CELEBRARÀ A REUS, CAMBRILS, MONT-ROIG, LES BORGES I COLLDEJOU

Miquel Anguera, “Beatet”

15-06-2022

El passat dilluns dia 13, a la Casa de la Vila de Reus, a la plaça Mercadal, tingué lloc la conferència de premsa que donava el tret de sortida al 15è Cap de Setmana Diatònic que enguany arribarà a cinc localitats del Baix Camp.

La Sala de Premsa de la capital del Baix Camp acollí els mitjans de comunicació i els representants de les dues ciutats de la nostra comarca i dels altres tres pobles que acolliran aquest XV Cap de Setmana, que ja és una referència del Sud del Principat amb aquest instrument tan tradicional i nostrat com és l’acordió diatònic.

Per Reus, va parlar el regidor de Cultura i amfitrió de la conferència Daniel Recasens, després també parlaren la regidora de Cultura de Mont-roig, Remei Benach, el regidor de Cambrils Joan M. Artigau, la regidora de Cultura de les Borges del Camp Montserrat Llauradó i el regidor de Colldejou, Ricard Maldonado.

En Guillem Anguera, un any més, el cap visible de l’organització, va estar explicant la història dels Cap de Setmana des del 2007 (el primer) a Mont-roig, fins avui i que està molt content d’aquesta expansió per la comarca i que s’han buscat llocs d’encant especial com són, a part de Reus, l’ermita modernista de la Mare de Déu de la Riera a Les Borges, obra del deixeble i col·laborador de Gaudí, el reusenc Francesc Berenguer, sens oblidar l’ermita de Mont-roig acabada de ser catalogada com a BCIN per la Generalitat, o Colldejou, al peu de la mítica Mola o la ciutat de Cambrils, referència turística i marinera del litoral català.

També es feu un breu repàs als músics que podrem veure i escoltar durant aquests 4 dies (del dijous 14 al diumenge 17 de juliol) i que us recordem: Reus, plaça de la Patacada, dijous 14, ball folk amb el grup FLOWK. Divendres 15, a Colldejou, el grup FENYA RAI, ens presentaran el seu 2n disc, Plaça Major, a l’Àrea de Lleure. Dissabte, a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig, bressol dels Cap de Setmana, podrem gaudir de la música dels italians Filippo GAMBETTA i Sergio CAPUTO. El diumenge 17, doble sessió: al migdia a les Borges del Camp, concert vermut, amb els bascos Joseba Urrutia i Koldo Iturbe a l’ermita de la Mare de Déu de la Riera i a la tarda, per acabar, a Cambrils al Parc del Pescador, els referents del Principat del diatònic en Joan Garriga i Carles Belda, amb les seves rumbes i cúmbies.  

Després de dos anys fotuts amb tot això de la Covid-19, no val la pena sortir i gaudir d’aquests fantàstics concerts?? La Cultura és segura i és molt d’agrair l’esforç de l’organització dels Caps de Setmana Diatònics i dels 5 ajuntaments que, clarament, aposten i col·laboren amb aquests extraordinaris esdeveniments musicals. Us hi  esperem!!

.

.

Top