Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > ALUMNES DE 3R D’ESO DE L’INS DE MONT-ROIG QUE CURSEN L’OPTATIVA DE LES BARRAQUES DE PEDRA SECA FAN UNA SORTIDA DINTRE DEL PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI

ALUMNES DE 3R D’ESO DE L’INS DE MONT-ROIG QUE CURSEN L’OPTATIVA DE LES BARRAQUES DE PEDRA SECA FAN UNA SORTIDA DINTRE DEL PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI

Miquel Anguera, “Beatet”

10-04-2022

El passat dijous, 7 d’abril, la sortida programada  per als alumnes de 3r d’ESO de l’INS de Mont-roig que cursen l’optativa de les barraques de pedra seca van fer la seva sortida visitant diverses barraques del nostre terme, la cisterna acabada de reformar el passat dissabte i també les precioses escaletes dels marges al camí de la Font d’en Soler.

També van visitar la barraca del Quimeres al camí dels Boverals, la del Lluís Font al camí de la Font d’en Soler entre d’altres barraques. El Josep Maria, l’Andreu, els nou alumnes i un servidor vam poder gaudir d’un matí amb sol, un xic ventós però molt profitós que de ben segur un altre dia podrem reprendre.

També van parar una estona per esmorzar, reposar forces i continuar la marxa. Quan el grup és més reduït és molt més fàcil el diàleg i les explicacions i preguntes sobre les barraques, i sobre la declaració per part de la Unesco de “L’art de pedra seca, coneixements i tècniques”, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. També es va parlar de diversos temes més d’actualitat, sobretot també, es de la invasió d’Ucraïna per part de les forces russes, del Ramadà, de les vacances, de futbol i també d’altres temes d’interès per als alumnes adolescents (cal recordar que tenen 15 anys).

Un matí molt ben aprofitat, amb bon temps, a la natura i recorrent el patrimoni dels nostres avantpassats que feren del recorregut de 7 quilòmetres, aproximadament, una estona agradable i d’intercanvi entre els joves i els professors.

Els alumnes davant d’una barraca de pedra seca
Pujant les escaletes d’un marge
El grup davant d’una cisterna d’aigua recentment restaurada
Top