Ets aquí
Inici > General > Noticiari > SÚRIA ACULL L’EXPOSICIÓ SOBRE EL MESTRE BENAIGES DE MONT-ROIG

SÚRIA ACULL L’EXPOSICIÓ SOBRE EL MESTRE BENAIGES DE MONT-ROIG

Redacció

12-04-2022

El proppassat dissabte 9 d’abril, a les 12 del migdia, a la bella localitat de Súria (Bages), es va inaugurar l’exposició “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar”. Una exposició que ja fou presentada a Mont-roig el passat 30 de juliol, a l’Església Vella, poc després que el poble de Mont-roig va retre un sentit homenatge al seu fill il·lustre que fou torturat i assassinat pels falangistes el 19 de juliol (prop del poble on feia de mestre, Bañuelos de Bureba, Burgos), l’endemà mateix del cop d’estat perpetrat per Franco el 1936.

En l’acte d’inauguració de Súria hi van intervenir un dels nebots del mestre de cal Reverter i resident a Súria, Jaume Roigé i també el seu fill Carles.

El regidor a l’Ajuntament de Mont-roig, Manel Vilajosana, originari de Súria, hi va assistir en representació de l’Ajuntament de la nostra Vila.

Dita exposició romandrà oberta fins al dia 26 de juny i es pot visitar a la sala municipal d’exposicions de Cal Balaguer del Porxo, situada en ple barri antic vora el preciós i antic castell de Súria, veritable joia medieval.

.

.

Top