Ets aquí
Inici > General > UNA SARDANA DE MOSSÈN ANTON BRÚ I BORRÀS ALERTA DELS AVISOS MUNICIPALS A LA VILA D’ARBECA

UNA SARDANA DE MOSSÈN ANTON BRÚ I BORRÀS ALERTA DELS AVISOS MUNICIPALS A LA VILA D’ARBECA

Miquel Anguera, “Beatet”

13-07-2020

Des de fa més de 4 dècades, l’ajuntament d’Arbeca té el bon costum (com tants d’altres pobles del Principat), d’anunciar els bans i les notícies per la megafonia municipal. A 2/4 de dues, abans de donar la notícia, el ban, l’avís, etc., un trosset de música d’una sardana ha anat alertant els convilatans d’aquesta preciosa vila de Les Garrigues. A l’ensems, en variar cada cop la sardana, no solament alerta de les notícies que vindran, sinó que també dona a conèixer la gran varietat i quantitat de la tan nostrada dansa nacional.

La notícia ve, però, perquè des del passat 7 de juliol, l’Ajuntament d’Arbeca va decidir avisar dels pregons als veïns de l’esmentada vila, amb la música de la sardana “Arbeca nostra”, obre de mossèn Anton Brú i Borràs, fill de Mont-roig i de l’arbequí Manel Gras (amb lletra d’Anna M. Rovira i Solé).

Recordarem que mossèn Anton Brú i Borràs, va traspassar el 2015, a Arbeca, després de 50 anys d’esser-ne el rector. També us direm que l’any 2004 fou declarat, per unanimitat de tot el consistori, Fill Adoptiu d’Arbeca per la seva estima i treball, durant 50 anys, envers la parròquia i vila que, com tots sabem, dona nom al immillorable oli d’oliva arbequina.

Com a curiositat, també us direm que, quan a Arbeca mor alguna persona, la música prèvia a donar la informació sobre el difunt, és la conegudíssima cançó “L’emigrant”, versió del gran Emili Vendrell.

Com a idea i suggeriment, no creieu que estaria bé que  la nostra megafonia municipal, abans de donar les pertinents notícies, o avisos de defuncions, ens avisés també amb un tros de música ben nostrada i bonica?? No creieu que és bastant impersonal el so que ara ens avisa?? S’accepten apostes…

Llibre sobre Mn. Brú 2018
Goigs de la Mare de Déu de la Roca
Web oficial de l’Ajuntament d’Arbeca
Top