Ets aquí
Inici > General > Esports > 3 CONVILATANS LIDEREN LA LLIGA CATALANA D’AGILITY, ESPORT CANÍ

3 CONVILATANS LIDEREN LA LLIGA CATALANA D’AGILITY, ESPORT CANÍ

Miquel Anguera, “Beatet”

29-05-2024

Aquest darrer cap de setmana a Vilallonga del Ter (comarca del Ripollès, a la vall de Camprodon), s’han lliurat els trofeus del Campionat de Catalunya d’Agility 2023-2024. Agility és un esport caní que, en els darrers anys, està agafant molta empenta.

Tres persones del nostre municipi van aconseguir situar-se en les primeres posicions: Pau Balmaña i la seva gosseta Bimba (a la parella se’ls anomena binomi) han estat campions en la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana d’Agility. Per la seva banda, la Serrat Ramon, amb la Kala, han quedat campiones de Segona Divisió, en categoria intermèdia i en Nico Deniau, amb el seu gos Issi, són subcampions de Segona Divisió, en categoria gran. Tres convilatans, doncs, als primers llocs d’aquest interessant esport.

També afegirem que el binomi del Pau Balmaña amb la Bimba, també s’han proclamat campions de Catalunya -Real Sociedad Canina de España i de la Copa d’Espanya de Races Espanyoles. Una altra enhorabona!

L’agility és un esport caní a nivell mundial, que neix els anys 70 a Anglaterra, on un guia dirigeix el seu gos sobre una pista amb obstacles (salts, túnels, eslàlom, empallissada, passarel·la, balancí….), els quals s’han d’executar de manera correcta i el més exacte possible competint, a més, contra rellotge.

Aquesta disciplina pot ser practicada per qualsevol persona, no importa l’edat ni la condició física, així també per a qualsevol raça i mida de gos. A l’igual que els éssers humans, els gossos també necessiten activitat física, per mantenir-los equilibrats i poder influir així en el seu comportament.

A nivell de competició, en la temporada 2023-2024, la Federació Catalana d’Agility (FCAG) ha comptat amb 17 clubs federats, localitzats per tot el territori català i hi han participat uns 200 binomis (guia més gos).

A les nostres comarques hi podem trobar 3 clubs: un a Reus i un altre a Roquetes, al Baix Ebre. L’any vinent està previst que n’entri en funcionament un altre (el tercer) a l’Hospitalet de l’Infant. A Mont-roig va haver-hi una entitat esportiva en aquest àmbit, entre el 2017 i el 2023: el Club Agility Caniroig, re-anomenat  posteriorment com Dogtown, on en Nico i la Serrat van poder iniciar-se en aquest esport.

Si t’interessa saber més sobre la pràctica d’aquest esport pots enviar un missatge al telèfon 650712602.

.

.

.

.

.

Top