Ets aquí
Inici > General > Opinió > EL PARLAMENT DE CATALUNYA DECLARA NULS ELS JUDICIS DEL FRANQUISME

EL PARLAMENT DE CATALUNYA DECLARA NULS ELS JUDICIS DEL FRANQUISME

Miquel Anguera, “Beatet”

04-07-2017

El proppassat 29 de juny fou una data històrica per al nostre País: el nostre Parlament va aprovar, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, “declarar nuls tots els judicis del franquisme entre els anys 1938 i 1978”.

Estem parlant dels judicis a 63.961 persones, de les quals, 3.358 foren executades sense cap garantia jurídica, ni processal… A més, dita llei aprovada el dia de Sant Pere sense cap vot en contra ni abstenció, també declarà il·legals els tribunals de guerra que permeteren dites execucions i d’altres atrocitats, de conformitat amb l’ordenament jurídic internacional i intern; per tant, totes les sentències i resolucions són, segons aquesta llei, nul·les de  ple dret.

Aquesta aprovació, per fi, i amb molt de retard, restitueix les víctimes i de retruc els seus familiars posant fi a la impunitat franquista de tots aquests llarguíssims anys. La llàstima és que això ja ho havia d’haver aprovat el Congreso de los Diputados de Madrid, a més d’haver condemnat el franquisme, cosa que no han fet ni faran (parlo del PP i satèl·lits). Ara esperem que aquesta aprovació del Parlament de Catalunya el govern del PP el porti al TC i els faci treballar en temps de vacances (que no seria la primera vegada, oi?).

Imatge del Parlament de Catalunya

20170704 Declarats nuls els judicis franquistes

Top