Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ERMITA ACULL EL PRIMER ACTE DE LA CELEBRACIÓ DELS 40 ANYS DELS GEGANTS MIQUEL I ROCA I ELS GRALLERS DE MONT-ROIG

L’ERMITA ACULL EL PRIMER ACTE DE LA CELEBRACIÓ DELS 40 ANYS DELS GEGANTS MIQUEL I ROCA I ELS GRALLERS DE MONT-ROIG

.

Miquel Anguera, “Beatet”

29-05-2024

De tots és sabut que la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers i els Grallers de Mont-roig celebren enguany el 40è aniversari del seu naixement. Era el dissabte 16 de juny de 1984, quan el Miquel i la Roca, els gegants del Barri dels 6 Carrers, i els Grallers de Mont-roig (la Cinta, la Lors, l’Enric i un servidor) vam actuar per primer cop després de mesos de treball: l’Albert Macaya i l’Enric Aragonès (timbaler) es preocupaven de crear el Miquel i la Roca, juntament amb la gran feinada de les dones del barri per cosir, tallar, emprovar i, en definitiva, confeccionar tot el necessari perquè l’esmentat dia 16 fos una festa inoblidable, com així va ser. A més, els Grallers ja portaven uns mesos (octubre de 1983) assajant les gralles i el timbal per fer possible que els gegants Miquel i Roca se sentissin, per fi, a casa seva. Els padrins d’aquests foren el Roc i la Bàrbara i dels Grallers ho foren els de Reus (l’Albert Macaya, Biel Ferré, el Pere…).

Dit això, quin lloc millor per celebrar-ho que a casa de la patrona de Mont-roig??

Doncs, tots cap a l’Ermita. A quarts de 6 de la tarda del dissabte 25 de maig, el Miquel i la Roca i els Grallers de Mont-roig feien acte de presència dalt del santuari, on la Loli Beltran ja ens esperava per contar el conte: “Miquel i Roca, els gegants de Mont-roig”. Un deliciós conte que entusiasmà la canalla (es nota molt que la Loli és mestra infantil). A meitat del conte, dos cops, la Loli va fer intercalar als grallers un parell de cançons per engrescar, encara més, la mainada, que s’ho passà d’allò més bé. Fou esplèndid i molt divertit.

Després, mentre la xocolata de l’Evelyn amb la recepta de la Maria Neus feia encara “xup, xup” i la canalla dibuixava i escrivia la seva felicitació als gegants i grallers pels seus 40 anys, el Miquel i la Roca ballaven al so de la música dels grallers de Mont-roig amb cançons com: Dolors de Munt, Vals del Rentador o del Bassot, els Falcons…

Sense donar temps a res ni a ningú, la cua per poder menjar xocolata i coca amb sucre es va formar instantàniament i tothom va poder gaudir d’un excel·lent berenar que grans i petits van agrair molt.

En resum, una festa esplèndida i excel·lent, amb poc pressupost i amb un rendiment extraordinari per a grans i petits. Les famílies amb gent menuda van respondre amb una molt bona participació tot i que, al mateix temps, hi havia una final de Champions  del femení del Barça i, avui, això, ja és extraordinari. Vet aquí, però, que vaig trobar a faltar algunes persones rellevants, perquè quaranta anys no es celebren cada dia! Quantes entitats del poble ho poden dir??

Miquel i Roca, Geganters i Grallers, moltes gràcies per fer que les festes populars com són els gegants i els conte-contes tinguessin una tarda extraordinària al cor del nostre poble de Mont-roig: l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca!! I ara, cita pel dissabte 8 de juny, amb cercavila de gegants i grallers pel nostre Barri, amb convidats!!

.

.

.

.

.

.

.

.

Top