Ets aquí
Inici > General > Noticiari > XVI CAP DE SETMANA DIATÒNIC: CONCERT DE TAPIA ETA LETURIA

XVI CAP DE SETMANA DIATÒNIC: CONCERT DE TAPIA ETA LETURIA

Miquel Anguera, “Beatet”

16-08-2023

L’Ermita de la Mare de Déu de la Roca fou, un cop més, l’incomparable marc d’un dels concerts del XVI Cap de Setmana Diatònic que enguany també s’havien programat a Reus, Colldejou, Cambrils i Mont-roig, per partida doble. Creiem que escampar-se per la comarca és un generós afany de fer-se més visibles i voler fer-ne partícips a d’altres localitats veïnes i germanes. En cap moment n’hem sentit cap comentari en contra…

Els bascos “Tapia eta Leturia” (Joseba Tapia, trikitixa i Xabier Berasaluze, leturia=pandereta) ens van fer vibrar amb la seva música tradicional, molt arrelada a Euskadi i de collita pròpia. Cal dir que aquesta clàssica parella ja van ser a Mont-roig el 2012 en el VI Cap de Setmana Diatònic i diríem que, com el vi, amb els anys encara són més bons. Renoi quina qualitat i virtuosisme!!

La plaça de l’Ermita estava totalment plena, com es pot veure a les fotos, i la gent gaudí molt amb la música de Tapia eta Leturia i és que, mica a mica, aquest Cap de Setmana Diatònic ja s’ha fet, indiscutiblement, un nom en el panorama dels festivals d’estiu a les nostres contrades. A Catalunya Sud no hi ha res que s’hi assembli. Al Pirineu tenim el festival d’Arsèguel, gran referent, però aquí baix, només hi ha Mont-roig. I és un orgull. La molta gent que hi ve (un alt percentatge no és pas de Mont-roig) ho corrobora i ratifica. Estem molt orgullosos de la feina feta i, quan treballes per al poble, i se t’agraeix, doncs, compensa i et satisfà moltíssim. No cal dir que sense l’ajut del nostre Ajuntament i els altres de Reus, Cambrils i Colldejou, sumant-hi la Diputació de Tarragona, Estrella DAMM, el Patronat de l’Ermita i la nostra Associació de Veïns Muntanya Roja, seria impossible dur a terme uns concerts d’alta qualitat com són els que fins ara hem pogut convidar als nostres pobles i ciutats.  

Moltes gràcies a tots els ens i persones que fan possible els CAP DE SETMANA DIATÒNIC des de l’any 2007!!

Taller d’acordió diatònic a la plaça
Actuació de Tapia eta Leturia
Vista general de la plaça
Vista general de la plaça
Top