Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > VISITA GUIADA A LES CINC BARRAQUES DE MONT-ROIG DECLARADES BCIN DINS LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

VISITA GUIADA A LES CINC BARRAQUES DE MONT-ROIG DECLARADES BCIN DINS LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

19-09-2016

El diumenge 18 de setembre, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, la regidoria de Cultura va organitzar una visita guiada a les cinc barraques de Mont-roig del Camp declarades per la Generalitat “Bé Cultural d’Interès Nacional” en la categoria de Zona d’interès etnològic, les úniques construccions en pedra seca de Catalunya que tenen aquesta distinció. En aquesta edició, la 25a, es pretenia donar a conèixer edificis o construccions del municipi catalogats com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local) i BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional).

Sortint del pàrquing de l’Ajuntament en vehicles, un grup de 16 persones es van dirigir a la barraca del Comuns del Pellicer, a la del Miquel Terna, a la del Jaume de la Cota, a la barraca en Espiral i a la del Lliris. Van fer de guies Esther Bargalló i Martí Rom, del Centre Miró-Grup Barracaire de Mont-roig del Camp, els quals van explicar als assistents el context històric, les característiques i els usos d’aquestes construccions bastides en pedra seca que trobem escampades pel nostre terme i que formen part del nostre passat rural. És un patrimoni arquitectònic que cal protegir pel seu valor etnològic i també perquè és un atractiu turístic més del nostre municipi. Aprofitant que estaven a prop de la barraca de les Atzavares també s’hi van acostar, per contemplar aquesta construcció que, igual que la resta de les que es van visitar, forma part de l’Itinerari de barraques de Mont-roig.

 

 

 

20160919-visita-barraques-bcin-pel-pdf

 

Top