Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > PLE ORDINARI DEL 9 DE SETEMBRE DE 2015

PLE ORDINARI DEL 9 DE SETEMBRE DE 2015

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Miquel Anguera “Beatet”

09-09-2015

1.- S’aprova l’acta de la darrera sessió del 8 de juliol de 2015.

2.- Es dóna compte dels decrets d’alcaldia del número 554 al 688 de 2015.

3.- Es dóna compte dels decrets dels regidors del número 13 al 243 de 2015.

4.- Es dóna compte del decret d’alcaldia núm. 568 de delegacions de l’alcaldia als regidors delegats.

5.- Es dóna compte del decret d’alcaldia núm. 627 de revocació de competències i noves atribucions (degut als canvis produïts per l’entrada a l’equip de govern de la regidora Sra. Esquius).

6.- S’aprova, inicialment, el reglament regulador de l’ús social dels centres públics d’educació infantil i primària de Mont-roig (donat que a la comunitat educativa li sembla bé i es podrà fer ús de menjadors, patis, pistes… ). S’aprova per unanimitat.

7.- S’aprova bonificar en un 50% l’impost en la instal•lació d’un ascensor a l’edifici del C/ de Tortosa, núm. 15 de Miami a nom de la Comunitat de Propietaris de l’Edifici Versol (exp. 079/2015 ME). S’aprova per unanimitat de tots els grups.

8.- S’aprova la participació en el programa d’ajuts per a la renovació de l’enllumenat exterior municipal de l’IDAE 2015 (Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía). Es demanarà un préstec de 3,9 milions d’euros i es podrà estalviar un 30% d’electricitat a Mont-roig, Miami i diverses urbanitzacions. El projecte costa 176.000 € i inclou la direcció d’obra. S’aprova per unanimitat de tots els grups.

9.- S’aproven els comptes generals de l’exercici de 2014. El deute de l’Ajuntament és del 58,6%. El màxim permès és del 110%. S’aprova per unanimitat de tots els grups.

10.- S’aprova la disponibilitat dels crèdits declarats com a tals en la sessió del 14-01-15 (això permetria la modificació de crèdit del punt 11). ERC s’absté i CiU vota en contra.

11.- S’aprova la modificació de crèdit núm. 10/2015. Afecta el nou cartipàs municipal que augmenta la despesa d’una nova regidora a l’equip de govern per al present 2015, serviria per la nova despesa de 2 camps de futbol de gespa artificial, el Pla d’Acció Municipal, Comunicació en la llei de transparència, senyalització per a la Policia Local i Pla d’Ocupació per a 30 persones. S’abstenen C’s i ERC i voten a favor, amb el govern, la FIC i CiU.

12.- S’aprova una moció presentada pel grup d’ERC consistent en donar suport a la creació d’una prestació “Garantia+55”, que ve impulsada pel sindicat de la UGT de Catalunya i que seria per als majors de 55 anys en atur (19,6%). S’aprova per unanimitat de tots els grups.

El grup del PSC presenta una moció, per urgència, per donar suport als refugiats de Síria i d’altres llocs que fugen de la guerra i fan cap a la UE. Tot i que l’Ajuntament no té infraestructures s’hi dóna suport per unanimitat de tots els grups municipals.

13.- Precs i preguntes: la FIC demana millorar la informació als grups per part d’alcaldia perquè se n’assabenten pels mitjans de comunicació.

C’s demana l’import del deute de la Generalitat envers l’Ajuntament. Són 619.600 € reconeguts, més 269.000 € del Pla de Barris, no reconeguts. El 2015 la Generalitat ha pagat a l’Ajuntament 938.000 €. També torna a recordar els accidents de tren i de la carretera T-323. Demana poder penjar a l’espai del web municipal escrits dels grups municipals, cosa ja prevista. Titlla la Sra. Esquis de trànsfuga tot i reconèixer que algunes persones es passen en els seus comentaris personals a les xarxes.

ERC, pregunta sobre l’atorgament de subvencions a les entitats que no veu prou transparent en algun cas. Per què hi ha camins que mai s’han arranjat i si hi ha partida per aquests arranjaments. Tracta de trànsfuga la Sra. Esquius perquè va prendre possessió el 13 de juny dins la candidatura d’ERC, passà al grup Mixt i actualment, és a l’equip de govern. La Sra. Esquius es defensa d’aquestes acusacions. Què fan al cementiri les restes de la “Creu dels Caiguts”? Qui n’ha ordenat el trasllat? Hi ha una llei de memòria històrica que cal observar. El Sr. Alcalde no en sap res, ni cap regidor de l‘equip de govern contesta: s’investigarà. També es pregunta per les places del mercat dels dissabtes a Miami. Es pregunta per uns terrenys al Casalot, Zona Roma, bruts i descuidats. Es respon que a Zona Roma no hi ha ECU dels propietaris i tot és més difícil de controlar. També es pregunta sobre què hi ha sobre el possible canvi de nom de Mont-roig del Camp aparegut als mitjans. El Sr. Alcalde respon que és una proposta del PSC al programa electoral i que està per veure, estudiar, va per llarg, etc. Per acabar, què hi ha sobre els rumors que circulen que si es tanca el Centre Miró, etc. L’Alcalde contesta diverses vegades que no, no, no… no es tancarà.

CiU, demana que no s’hagin d’assabentar de les notícies municipals pels diaris i que el Sr. Alcalde ho porti a la Junta de Portaveus i que s’hauria de mirar nous horaris de reunions. Es pregunta si el nou gerent de l’Ajuntament no podia haver estat escollit entre persones del nostre municipi (és de la Selva del Camp) i el Sr. Alcalde respon que no coneixia ningú al nostre municipi que podés desenvolupar aquesta tasca. Si dintre d’uns mesos no convenç se’l destituiria i ja està…
CiU també qüestiona sobre el projecte de Nostraigua, es discuteix sobre els dos poliesportius i que el “dia a dia” no és àgil.

Probablement haurà estat el més llarg de tots els “precs i preguntes” dels darrers temps en els Plens i això és bo, que hi hagi debat i controvèrsia. És al lloc on cal fer-ho i no pas en d’altres “fòrums”. A destacar un detall a la sala de plens “Baptista Nogués”: ara hi ha, per primer cop, 4 banderes: la de la UE, espanyola, senyera i la de Mont-roig. La pregunta que ens fem és: per què ara sí i abans no? Hom pensa que no es tracta pas de legalitat… Esperem, almenys, que no hagin estat molt cares… perquè tot just ens comencem a veure les orelles.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]pdf[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top