Ets aquí
Inici > General > Noticiari > UNA FOTO OBLIDADA DEL LLIBRE “EL GRUP DE PAGESOS ACTIUS DE MONT-ROIG DEL CAMP (SEGE) 1968-1974”

UNA FOTO OBLIDADA DEL LLIBRE “EL GRUP DE PAGESOS ACTIUS DE MONT-ROIG DEL CAMP (SEGE) 1968-1974”

Joan Gamundi i Vilà  (Perit Agrícola)

22-07-2022

Com bé ja coneixeu, al seu dia vaig publicar el llibre “El Grup de Pagesos Actius de Mont-roig del Camp (SEGE) 1968-1974”. Un llibre que vaig escriure amb tot el meu entusiasme i altruísticament, recordant la gran tasca  que va desenvolupar aquest grup. Se n’han fet dues edicions per part de l’Editorial Ganzell, que dirigeix l’Eduard Boada, nat a Mont-roig.

En el seu dia, tota la documentació per elaborar-lo es va portar a l’Arxiu Municipal del vostre ajuntament.

Però sempre queda aquella cosa… I mirant i mirant la meva documentació, m’he trobat

aquesta diapositiva, que he passat a foto, on l’estimat i recordat Francisco Sabater i Bargalló, explica als assistents les proves i resultats de la parcel·la que el grup tenia a la partida de les Noies. Allí es va fer experimentació aplicada amb molts bons resultats. I també comentava les anàlisis de nematodes que feia el grup.

Una gran pèrdua la del Cisco Sabater, així com la del Josep Maria Aragonès. Dos puntals del grup que va revolucionar la metodologia de treball del Servei d’Extensió Agrària, sent el primer grup de pagesos que es va crear a tot l’Estat l’any 1968. A les seves famílies ja els vaig donar el meu condol que, igualment, faig extensiu a les del Josep Maria Tuset, Joan Virgili, Jaume Grifoll, Pere Lluís Ramon, Rossend Llorens, Joaquim Pellicer, Ramon Ferrando i Ferran Toda.

A tots ens resta un gran record d’ells i de la tasca que vam fer.

.

Top