Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > PUJADA D’IMPOSTOS AL NOSTRE MUNICIPI PER AL PROPER 2024

PUJADA D’IMPOSTOS AL NOSTRE MUNICIPI PER AL PROPER 2024

Miquel Anguera, “Beatet”

27-11-2023

En el ple extraordinari del passat 25 d’octubre, es va consumar el que ja s’estava dient darrerament: que pujarien els impostos a casa nostra.

Les ordenances fiscals per al 2024, segons font municipals, es van apujar per fer front a la inflació i adequar la recaptació dels esmentats impostos al cost real dels serveis prestats i els costos de personal.

A destacar l’augment de les escombraries, que s’ha més que doblat en 2 anys (pujarà un 20% aquest 2024). També ha pujat la plus vàlua (22 %) i l’ICIO (permisos d’obres, sens donar el percentatge exacte de l’augment). L’IBI (popularment anomenada “contribució”) puja un 10%. L’impost sobre els vehicles pujarà un 8%. També augmentarà la taxa per a modificació de dades d’habitatges d’ús turístic que passarà de 24€ a 65.

El més comentat és que si l’augment dels impostos fos per a inversions, doncs, seria un mal menor, però, donat que el major ingrés es destinarà a despesa corrent (inflació, personal, serveix bàsics, manteniments i obres…), doncs no agrada tant.

L’augment fou aprovat amb els vots de l’equip de govern (PSC i IMM) i el vot en contra de l’oposició (JUNTS i ERC). Vox no assistí al ple.

Top