Ets aquí
Inici > General > Noticiari > UN SANT JORDI 2023, AMB MOLTA PARTICIPACIÓ, I DE RÈCORD

UN SANT JORDI 2023, AMB MOLTA PARTICIPACIÓ, I DE RÈCORD

Miquel Anguera, “Beatet”

10-05-2023

Enguany, després de la pandèmia de la Covid-19, Sant Jordi ha tornat a ser una festa “normal”, tot i ser en diumenge, i la participació ha estat molt gran. Fins i tot els mitjans de comunicació ho han destacat força: “El Sant Jordi més multitudinari en molts anys” es deia al 3/24. “Un Sant Jordi fora de sèrie”, escrivia el Punt Avui i la Cambra del Llibre explicava que: “ De ben segur que ha estat la jornada de la història en què s’han venut més llibres” (només com a 3 exemples).

De fet, la festa de Sant Jordi, ja va començar el dissabte abans dia 22, quan la Loli Beltran va presentar el “Contaconte Jordi i el Draquet” a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Nova, amb un taller de punts de llibre (amb organització de l’AEC local). Després, a 2/4 de 9 del vespre, fou presentat pel Joan M. Martí, a l’Església Vella, el llibre “Petjades de Mont-roig”.

.

Bon desig de la Pitota i el Pitot per Sant Jordi

.

Per Sant Jordi, doncs, la gent va tornar a sortir molt, es van vendre força llibres i la festa fou un èxit de participació, en un marc ben adient com fou, ara sí, el parc Maria Martori.

A mig matí es lliuraren els premis del concurs dels Súper Lectors de la biblioteca Joan Miró. Sensedrama Teatre oferí l’espectacle Sant Jordi i la Cobla La Ràpita oferí una audició de sardanes ballades per la Rotllana Mont-rogenca i tothom que en volgué ballar. A l’ensems, es feia intercanvi de llibres, cosa ben interessant i pràctica. La Coral Sant Miquel ens oferí un petit concert, com ja expliquem al web de Ressò, en un escrit a part.

A la tarda, a les 5, la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt Pitota i Pitot i també els gegants Miquel i Roca del Barri dels 6 Carrers, amb els Grallers de Mont-roig, van oferir una ballada de gegants a tots els presents. A les 6, Jordi Font oferí l’espectacle infantil “ Contadors de llegendes” per, posteriorment, berenar amb xocolata i coca. La festa acabà amb el recital d’Amics de la Poesia molt ben acompanyats per la música de la mont-rogenca Dimitra Sioras. 

Una festa, doncs, molt participada i exitosa on (vist que s’apropen les eleccions municipals, ara al maig) no hi podia faltar la presència de tres partits amb llurs candidatures locals.

.

.

.

Top