Ets aquí
Inici > General > Noticiari > UN DOCUMENTAL DE MARTÍ ROM A LA FILMOTECA

UN DOCUMENTAL DE MARTÍ ROM A LA FILMOTECA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

31-08-2015

El dijous 10 de setembre, a 2/4 de set de la tarda, es projectarà a la Filmoteca de la Generalitat, a Barcelona, el llargmetratge documental “Joaquín Jordá i…” (2001, 78 minuts) de Martí Rom.

Aquest documental està dedicat al realitzador de cinema Joaquín Jordá (1935-2006), un dels impulsors de “L’Escola de Barcelona” i guionista de moltes pel·lícules. Algunes de les seves pel·lícules: “Dante no es únicamente severo” (1967), “El encargo del cazador” (1990) o “Mones com la Becky” (1999). Fou important la seva vessant com a realitzador de cinema militant, tant a Itàlia com a Espanya (“Numax” sobre la vaga dels seus treballadors). En el documental parlen sobre ell (i amb ell) el crític Esteve Riambau i els realitzadors Llorenç Soler i José Luis Guerín.

El documental forma part del projecte produït pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya de dedicar cada any un llibre i un documental a un personatge important de la cultura catalana que anteriorment no tingués cap monografia rellevant sobre ell. El projecte, fet per Juan Manuel García Ferrer i Martí Rom, es va iniciar el 1982 amb el músic Carles Santos i es va acabar el 2010 amb el també músic Josep Maria Mestres Quadreny. Vint-i-vuit anys i personatges. Enmig, entre d’altres: el fotògraf Català-Roca (1989), l’escriptor Joan Perucho (1991), l’escriptor i estudiós de Picasso Josep Palau i Fabre (1993), el músic de Riudoms Joan Guinjoan (1997), el director de teatre Ricard Salvat (1998), el polític i primer director de la Fundació Miró de Barcelona Francesc Vicens (2003), el ceramista i col·laborador de Joan Miró Joan Gardy Artigas (2005), l’escriptora Marta Pessarrodona (2006) i l’arquitecte i poeta Joan Margarit (2008).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Joaquín Jordá
Joaquín Jordá

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

J.M. García Ferrer, José Luis Guerín i Joaquín Jordá
J.M. García Ferrer, José Luis Guerín i Joaquín Jordá

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Joaquín Jordá
Joaquín Jordá

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Tapa del llibre (2001)
Tapa del llibre (2001)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.

Top